Mallbackens IF Sunne - IS Halmia Dam 5-1 (4-0)

Amanda Johnsson-Haahr blev Halmias enda målskytt när hon reducerade till 1-5 i slutminuterna. Amanda Johnsson-Haahr blev Halmias enda målskytt när hon reducerade till 1-5 i slutminuterna.

Tung förlust trots en bättre andra halvlek.

Hemmalaget Mallbacken var inte helt oväntat ett nummer för stort för gästande Halmia denna sanslöst varma lördag. När matchen startade stod termometern på 31 grader, men det hindrade inte Mallbacken från att sätta gasen i botten och göra tre raka mål innan matchuret hade tickat upp i 20 minuter. När sedan 4-0 kom i den 27e minuten så var det en fråga om heder och att spela för klubbmärket. I inledningen av andra halvlek gör förvisso hemmalaget 5-0, men sedan jämnas matchen ut något och Amanda Johnsson-Haahr reducerar strax innan full tid till slutresultatet 5-1.

Mallbacken spelade en snabb fotboll med mycket spelvändningar och instick på forwards, något Halmia hade väldigt svårt att försvara sig emot i matchinledningen. Men andra halvlek är ett fall framåt och tränare Håkan Magnusson väljer att se framåt.
- Jag är nöjd med hur vi avslutar matchen och att vi spelar 1-1 med dem i andra. Vi har en bra moral som vi tar med oss till nästa match.

Nästa match för damerna är hemma på Örjans Vall mot Älta söndagen den 3e augusti klockan 14.00.

Länkar:
Tabell och spelschema
Mallbackens hemsida
Livescore
Värmlands folkblad
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam