Succén på Gothia Cup

Leif Jönsson med några sista uppmuntrande ord inför semifinalen mot isländska HK. Leif Jönsson med några sista uppmuntrande ord inför semifinalen mot isländska HK.

IS Halmias Gothia Cup-äventyr må ha slutat bittert, men oj vilken framgång för laget och hela föreningen.

Båda våra representerade lag (U19 och U17) har skött sig exemplariskt under veckan i Göteborg, och när U19 till slut fick ge sig mot RS Magny från Frakrike så stod våra förhoppningar till U17-laget under ledning av Leif Jönsson. Men då hade vi inte i vår vildaste fantasi vågat drömma om semifinalspel i A-slutspelet. Top fyra utav 190 lag från 33 länder.....

14-1 i målskillnad i gruppspelet följdes upp med tuffa tighta matcher i slutspelet varav två fick avgöras på straffar. Så i semifinalen ställdes man mot ett isländskt (HK) lag som hade övertygat tidigare i turneringen. Efter en mindre bra första halvlek så gjorde Halmia en heroisk insats i andra halvlek när man inte minst i slutet tryckte ner HK i knät på målvakten. Denna gången räckte det inte hela vägen utan det isländska laget klarade sig med nöd och näppe vidare till morgondagens final efter seger 2-1.

Vi som följt laget under veckan, både på plats och hemifrån datorn har verkligen all anledning att tacka för underhållningen ni gett oss. Vi är många som slitit vårt hår i hopp och förtvivlan över medelmåttiga livescorerapporteringen och inställda websändningar. För att inte tala om dem som var på plats under dagens båda straffläggningar.....

När värsta känslorna har lagt sig över dagens semifinalförlust så hoppas jag ni inser vilken bedrift ni har gjort. Att i världens största ungdomsturnering ta sig ända fram till semifinal är inget annat än en succé. Dit tar man sig inte på ett bananskal utan det är hårt målmedvetet jobb från dag 1.

Vi tackar ALLA spelare och ledare (U17 + U19) för en fantastisk vecka och har all anledning att återkomma med rapporter framöver. Tillsammans har ni ännu en gång satt IS Halmia på kartan, denna gång bland dem riktigt stora lagen, världen över.

U19's matcher:
IS Halmia - La Equidad (Colombia) 0 - 1
F.C. Beirut 2 - IS Halmia (Libanon) 0 - 5
Stenungsunds IF - IS Halmia 1 - 1
IS Halmia - RS Magny (Frankrike) 1 - 2

U17's matcher:
IFK Viksjö - IS Halmia 0 - 5
IS Halmia - Starfinder (USA) 6 - 1
IS Halmia - AP Top 54 (Polen) 0 - 0
IL Jotun (Norge) - IS Halmia 0 - 3
IFK Kumla - IS Halmia 1 - 4
Nõmme United FC (Estland) - IS Halmia 1 - 2
Vellinge IF - IS Halmia 1 - 2
Berkshire Phoenix FC (England) - IS Halmia 7 - 8 str
Cantolao, AD (Peru) - IS Halmia 2 - 5 str
HK 1 (Island) - IS Halmia 2 - 1

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: ungdom