Skövde AIK - IS Halmia Herr 1-1 (1-0)

Niclas Taube dagens enda målskytt i Halmia. Niclas Taube dagens enda målskytt i Halmia.

Sen kvittering räddade poäng.

Precis som senast så tog det sin lilla tid innan utdelningen kom, det dröjde nämligen till den 84e minuten innan Halmia lyckades kvittera Skövdes ledning. Men det började inget vidare för gästerna, Jonas Käck rev ner en Skövdespelare i straffområdet och hemmalaget gjorde 1-0 på straff i minut fem. Det tog sedan ett tag innan Halmia riktigt kom in i matchen även om man ofta störde Skövde effektivt i uppspelen. I andra halvlek var det stort bollinnehav för Halmia och även om kvitteringen kom sent så var det klart välförtjänt. Målet ska delvis krediteras Andreas Wrele som mycket elegant klackade fram bollen till en framrusande Taube. Försvaret gjorde återigen en stark insats och det stärker känslan inför framtiden.

Det rör ihop sig till ett riktigt getingbo i botten på serien med fem lag inblandade just nu, mycket kan dock hända ännu och känslan är att vi inte bör bli inblandade i någon bottenstid när säsongen närmar sig sitt slut. Men då krävs ödmjukhet och ett jäkla kämpande även i fortsättningen, tillsammans löser vi det här under hösten.

Nästa omgång spelas 9-11 augusti och då är det bortamatch mot serieledande Örgryte som gäller. Något att se fram emot minst sagt, men först tar vi lite sommarlov och laddar batterierna i solen.

Länkar:
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Everysport.com
Tabell och spelschema
Skövdes hemsida
Sveriges Radio Skaraborg
Skövde Nyheter
Skaraborgs Allehanda

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr