Ordförande har ordet - Juli

Vårsäsongen börjar gå mot sitt slut och det innebär för både spelare och ledare några veckors ledighet. Dock inte för alla. Två av våra lag, U-19 och U-17 skall deltaga i Gothia Cup, vilket blir ett minne för livet för både spelare och ledare. Dessutom är jag säker på att de kommer att göra god PR för vår förening.

Ungdomsverksamheten har varit vårt stora glädjeämne under våren. Verksamheten växer och håller också hög kvalitet. Det visar inte minst det faktum att vi haft fyra spelare, Alva och Ebba Heed, Matilda Olsson och Matilde Abrahamsson med på Elitflicklägret och på Elitpojklägret har Malte Påhlsson representerat Halmia. Vi har all anledning att vara stolta över våra ungdomar!

Tyvärr har det varit en tung vår för våra seniorlag. Förväntningarna var höga inför säsongen, men än finns tid att vända på trenden. Herrarnas seger mot Trollhättan ger förhoppningar om att man kan börja klättra i serietabellen. Damlaget har inte haft marginalerna på sin sida. Stolpe ut och utvisningar har präglat säsongen. Det är dock många serier som avgjorts på hösten när planerna börjar bli tunga och skadorna börjar komma hos alla lag. Det är bara hårt jobb som gäller säsongen ut så får vi se hur långt det räcker. Du som Halmian kan hjälpa våra lag genom att komma till Örjans Vall och heja fram våra lag. Att positivt stötta lagen är viktigt för våra spelare! Vi har varit alltför få på läktarna under våren, hoppas vi blir fler i höst. Ditt stöd betyder mycket!

Vi kan konstatera att det krävs mycket arbete både på och utanför planen för att bedriva en verksamhet på den nivån som vi gör. Därför fortsätter styrelsen arbetet med att strukturera upp verksamheten och arbeta långsiktigt med utvecklingsfrågor. Ekonomin är inte helt enkel att få ihop men med ett målinriktat arbete på marknadssidan så kommer vi att klara även detta.

Under våren har vi också arbetat med frågan kring Örjans Vall och den kommande ombyggnaden. Än finns det frågetecken kring tidsplanen och vad som händer under den tid som ombyggnaden sker. Vi för också en dialog kring vår verksamhet som helhet på Örjans Vall som även omfattar träningsmöjligheterna. I övrigt arbetar vi med utvecklingen av Loppis verksamhet. De som jobbar med den verksamheten gör ett mycket bra arbete och Loppis är mycket viktig för Halmia. Executive Club är ytterligare en viktig och uppskattad pusselbit i vår verksamhet som vi också skall vara stolta över. Våren har bjudit på ett antal intressanta föreläsningar och jag kan lova att hösten blir lika bra.

Med dessa rader vill jag på styrelsens vägnar tacka alla som engagerar sig i vår förening för den gångna vårsäsongen, önska er alla en härlig sommar och välkomna tillbaka till Örjans Vall snart igen.

Halmiahälsningar

Susanne Erlandsson

Ordförande
 

Etiketter: föreningen