IS Halmia Herr - FC Trollhättan 2-0 (0-0)

Gubben i lådan, Per Gulda räddade inte bara ett givet baklängesmål, han var också den som gjorde det så viktiga målet till 1-0. Gubben i lådan, Per Gulda räddade inte bara ett givet baklängesmål, han var också den som gjorde det så viktiga målet till 1-0.

Hårt jobb lönar sig, Halmia besegrade Trollhättan efter två sena mål.

Efter en underhållande första halvlek så var det i matchens slutminuter som det skulle avgöras. 90 minuter i strålande solsken tog nog ut sin rätt både fysiskt och mentalt, men idag var det Halmia som hade marginalerna med sig.

Det var hemmalaget Halmia som startade matchen bäst, dem första tio minuterna skapade man flertalet chanser utan att få till avslutet. 
Det är sedan två sekvenser av slarv som bjuder in Trollhättan i matchen, men gästernas tryck varar inte mer än i 5-10 minuter innan Halmia tar över igen. 
Hemmalaget är är närmst att ta ledningen men varken Taube, Kamal eller någon annan lyckas hitta nätmaskorna bakom Trollhättans målvakt.

Pausvila med mersmak för hemmalaget.

Andra halvlek inleds betydligt lugnare, för att inte säga tråkigt. Det dröjer en dryg timme in i matchen innan nästa chans dyker upp, då är det Trollhättan som går på offensiven i omställningar men inte heller bortalaget får ordning på avsluten. 
Sista 15 minuterna börjar det dock hända saker, först är gästerna som egentligen bara ska trycka dit bollen bakom Käck när Gulda dyker upp och petar ut till hörna. 
Med tio minuter kvar når Ingves högst på en hörna och nickar så bra att målvakten tvingas till en kvalificerad räddning, det blir en retur men ingen Halmian är på tårna och bollen rensas undan.
Med fem minuter kvar av matchen så kommer vad vi tror blir den sista chansen till tre poäng, Kamal bryter in från höger och avlossar ett bra skott mot målvaktens första stolpe. Duktige Nino hinner dock få en hand på bollen och stöter ut till hörna.
Men så i den 90e minuten dyker han upp som gubben i lådan, via ett inlägg från höger så kommer vänsterbacken Gulda framrusande och sätter huvudet till bollen och in i mål. Otrolig glädje i hemmalaget såklart.
Trollhättan flyttar upp allt man har och skickar långa bollar mot Halmias straffområde, men så tappar man boll på egen planhalva och Halmia kan enkelt kontra in 2-0 genom Vigan Ademi i ett 3 mot 1-läge.

För en gångs skull har man marginalerna med sig och dem tre poängen känns blytunga just nu. Självförtroendet som man får i och med vinsten skall inte heller det underskattas. Kanske kan det här bli vändningen på en annars så poängsvag säsong. Om inte annat så har man satt sig själva i en betydligt bättre position inför matchen borta mot jumbon Skövde i nästa omgång.

Halva potten: #1390 vann 1900 kr.Länkar: 
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Trollhättans hemsida
Halmias Svenska Fans
Everysport
Ttela

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr