Inför IS Halmia Herr - FC Trollhättan

Niclas Taube, slitvarg med offensiva talanger. Niclas Taube, slitvarg med offensiva talanger.

Viktiga poäng står på spel när målglada Trollhättan gästar Örjans Vall.

Halmia har radat upp tre raka förluster och är i högsta grad inblandat i bottenstriden för tillfället. Men man gjorde en spelmässigt bra insats senast borta mot duktiga Lund, tyvärr saknas en blandning av tur och skicklighet i avslutsfasen just nu.  Halmia måste börja vinna för att avancera i tabellen, och inte minst på hemmaplan måste poängutdelningen ökas, fyra poäng utav femton möjliga innebär sämst i serien tillsammans med Norrby och Uddevalla.
Gästande Trollhättan är seriens målgladaste lag, det är bara Lund som mäktat med fler än Trollhättans 25 gjorda mål (Lund 30) men man är också det lag i serien som faktiskt släppt in allra flest inför denna omgång, hela 23 stycken. 

Halmias Niclas Taube resonerar såhär inför matchen:
Hur ser du på Halmias respektive din egen säsong hittills? Vad har varit bra/mindre bra och varför?
- Halmias säsong har väl inte riktigt börjat som vi hoppades på. Personligen hade jag hoppats och trott på att vi skulle kunna vara med i toppen och slåss men så har det ju inte blivit. Varför det har blivit som det blivit vet jag inte riktigt, jag tycker vi allt som oftast har spelat bra men vi har inte fått resultaten med oss på samma sätt som förra året, det var ju inte direkt så att vi var helt överlägsna förra året i matcherna så det skiljer egentligen inte så mycket. Att det skulle bero på att vi tappat vissa spelare håller jag inte riktigt med om eftersom vi gjort minst lika många mål i år till exempel. Däremot kan jag tycka att det syns att vi tappat lite självförtroende på slutet men sånt kan vända snabbt med hjälp av lite flyt eller en seger.

När det gäller min egna säsong så tycker jag väl att det gått hyfsat bra, jag ville göra fler mål och assist i år och eftersom jag spelat lite högre upp i banan så har det också blivit så även om det inte blivit några poäng i dem senaste matcherna. Sen vet jag att jag kan bättre men har dragits med knäproblem hela säsongen och ett av målen just nu är väl att försöka bli kvitt dem. Det jag tycker vart bra hittills är väl att jag tycker vi dominerat spelet i dom flesta matcherna och så länge vi gör det så känns det som vi kan vinna matchen också. Sämre är väl att vi jämfört med förra året släppt till mycket enkla mål och chanser vilket satt oss i uppförsbacke i många matcher.

Rykten säger att Ferman gick av träningen i veckan, vad hände? Missar han söndagens match?
- Ferman fick en smäll på vaden tidigare i veckan men han var tillbaka i träning träningen efter igen så det är nog ingen fara med honom

Andra spelare som är indisponibla till matchen mot Trollhättan?
- På fredagsträningen saknades jag, Gulda och Mangfors men det är nog bara Mangfors som skadade knät som missar matchen. I övrigt tror jag alla är friska och krya.

På vilken position och i vilken roll trivs du allra bäst?
- Jag har fått spela på många olika positioner i Halmia men favoritpositionen är nog att spela som offensiv mittfältare som får röra sig ganska fritt och försöka hitta ytor mellan motståndarnas mittfält och backlinje och hoppas på instick. Att få bollen där och kunna vända upp och gå själv eller skapa lägen för andra är nog det roligaste jag vet på en fotbollsplan.

Förstärkningar påväg utifrån?
- I veckan har en afrikan som spelat med Ingves i Mariehamn varit och tränat med oss i två dagar, Sunday heter han, en mittfältare som verkar både kvick och stark i kroppen. Men han åkte hem igen i fredags och jag vet inte om han gjorde det med ett kontraktsförslag eller inte. Sedan är Kushtrim tillbaka från Norge och tränar med oss och även duktiga Labinot Syla från Trönninge har varit med.

Hur kommer matchen mot Trollhättan se ut? Vad bör vi se upp med extra mycket hos motståndet?
- Jag tror vi kommer vara spelförande och att Trollhättan kommer backa hem och försöka kontra, dels för att många lag spelar så mot oss men också för att jag tror det passar dem att spela så. Personligen så tyckte jag båda matcherna mot Trollhättan förra året var roliga matcher att spela (fram tills min axel gick ur led, borta) så det är en match jag ser fram emot mycket att spela. Dem har såvitt jag vet en snabb anfallare som är farlig i djupled och sedan en duktig spelare som möter lite mer som vi får se upp med, sen tror jag deras ytter gjort rätt många mål så han är säkert också duktig.

Vilka vinner VM, och varför?
- Jag har sagt sedan en tid tillbaka nu att jag tror Argentina slår Tyskland i finalen och det står jag fast vid. Tror brassarna ryker mot Tyskarna i semin för jag tycker Tyskland är det starkaste laget men har en känsla av att Argentina tar hem det ändå!

Stort tack till Niclas för dem informativa och utförliga svaren.

Matchen mot Trollhättan följer ni bäst live, annars rattar ni in everysport.com för rapportering, se länk nedan. Avspark 16.00 söndag.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Trollhättans hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr