IF Brommapojkarna - IS Halmia Dam 2-0 (1-0)

Oväntad årsdebut. Inhoppande Michaela Dahlberg gjorde en stabil insats mellan stolparna sedan Anna Eckert blivit utvisad. Oväntad årsdebut. Inhoppande Michaela Dahlberg gjorde en stabil insats mellan stolparna sedan Anna Eckert blivit utvisad.

Ny tidig utvisning satte åter käppar i hjulet.

Ja det är bara att konstatera, det är inte mycket som går Halmia Dams väg just nu. Är det inte skador så är det utvisningar, och detta tidigt i matcherna också. Idag var det målvakten Anna Eckerts tur att syna det röda kortet, efter bara sju minuter.

Halmia reste upp till Stockholm för att ta tre poäng och försöka täppa igen luckan till lagen på andra sidan nedflyttningsstrecket. Men med den tidiga utvisningen och sedan 1-0 till hemmalaget efter tio minuter så var uppförsbacken minst sagt brant. Trots en spelare mindre så försöker Halmia gå framåt för en kvittering, och man är långt ifrån ofarliga i sina omställningar men hemmalaget lyckas freda sig. När sedan 2-0 kommer dryga tio minuter in i andra halvlek så går luften ur bortalaget lite och Brommapojkarna kan säkra sin allra första seger för säsongen.

Extra plus till reservmålvakten Michaela Dahlberg som kommer in och gör det riktigt bra, och även Frida Jingblad som sliter förtjänstfullt.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Brommapojkarnas hemsida
Livescore
Damfotboll.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam