Lunds BK - IS Halmia Herr 2-0 (0-0)

Ervin Ribic, tillbaka i startelvan för att stanna? Inblandad i mycket, både offensivt som defensivt. På väg tillbaka till forna formen efter långtidsskadan. Ervin Ribic, tillbaka i startelvan för att stanna? Inblandad i mycket, både offensivt som defensivt. På väg tillbaka till forna formen efter långtidsskadan.

Halmia gjorde vad man kunde, men det räckte inte hela vägen.

Det var ett bortalag som snabbt studsade tillbaka efter plumpen mot Uddevalla senast. En riktigt bra första halvlek slutade oavgjort men Halmia kunde och borde ha tagit ledningen på någon av chanserna man skapade. Bland annat Kamal och Taube har möjligheter att trycka dit ettan men otur och oskärpa sätter käppar i hjulet. Även hemmalaget har sina möjligheter men det är Halmia som styr spelet och Lund får ägna sig åt snabba omställningar. 

Andra halvlek inleds med att Thomasson får en kanonchans men träffar rakt på målvakten, istället får hemmalaget straff några minuter senare sedan Egzon vält omkull en gulklädd. Straffen chippas i ribban och ner på mållinjen innan den rensas undan. Lund är piggare i andra halvlek, dem får mer att säga till om men det skapar också lägen för bortalaget. Det är också Halmia som är närmst att la ledningen efter straffmissen, både Kamal (rungande skott tätt utanför) och Gulda (volley i stolpen) gör vad dem kan för att spräcka målnollan i matchen. Därefter turas lagen om att skapa chanser (Frantzich har läge för Halmia), så i den 77e minuten kommer matchens första mål. Tyvärr för vår del så är det hemmalaget som tar ledningen när Lunds Amiri springer sig loss och avslutar över Käck i målet. 
Halmia öser på framåt för en kvittering men istället lyckas hemmalaget och samme Amiri kunde enkelt rulla in 2-0 efter en kontring med fyra minuter kvar.

Tungt givetivs, Halmia visar stark moral när man kommer tillbaka efter matchen senast mot Uddevalla. Man skapar också tillräckligt med chanser för att knipa poäng, men sista avgörande skärpan saknas i avsluten just nu, mentalt månne? I och med förlusten så ramlar Halmia ner på nedflyttningsplats i serien, trots en match mer spelad än resterande lag. Nu gäller det att bryta ihop och komma igen, plocka ut det positiva (för det fanns en hel del) och fokusera på nästa match, nämligen DM-finalen mot Halmstads BK på lördag i Hylte.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Lunds hemsida
Everysport
Sydsvenskan
Skånskan

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr