Inför Lunds BK - IS Halmia Herr

Wilhelm Ingves, tillbaka i backlinjen igen. Wilhelm Ingves, tillbaka i backlinjen igen.

Dags för elfte omgången och match mot topplaget Lunds BK.

Under torsdagen beger sig Halmia söderut för match på Klostergårdens IP. Hemmalaget Lund kommer från en storseger mot Oddevold (5-1), även den på hemmaplan. Förvisso fick gästerna en spelare utvisad efter dryga timmen spelad, men fem mål mot svårspelade Oddevold imponerar sannerligen. Just målskyttet har varit Lunds styrka hittills i år, man har gjort överlägset flest mål av alla lag i serien (28 st) och på hemmaplan är det smått osannolika 20 producerade mål, på fem matcher! Det är bara Utsikten som mäktat med tre poäng på Klostergården, dem andra fyra matcherna har slutat med klar hemmavinst (6-1, 4-2, 4-2, 5-1). Anfallaren Salif Camara Jönsson delar skytteligaledningen tillsammans med Motalas Alushaj (12 mål).

För Halmia gäller det att studsa tillbaka efter den mindre lyckade insatsen senast mot Uddevalla. Johan Mangfors kommer att ställas utanför startelvan och Wilhelm Ingves kommer att bilda mittbackspar med Egzon Maholli. På mittfältet väntas Ervin Ribic ta en plats från start.

Peter Lindau säger såhär om hur läget ser ut inför matchen:
- Det ser bra ut. Vi fortsätter att öva och utbilda oss för att bli så spelskickliga som möjligt. Spelarna kämpar på bra och gör sitt bästa. Stämningen och insats på träning är mycket bra trots en hittills poängsvag vår. Förhoppningsvis får vi lite bättre koncentration och snabbare löpningar så att vi kan skapa fler målchanser än tidigare.

Avspark torsdag 19.00 på Klostergården i Lund. Är du inte med på plats så följer du lättast via Everysport, se länk nedan.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Everysport
Lunds hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr