IS Halmia Herr - IFK Uddevalla 0-2 (0-2)

Bottennapp när herrarna föll mot nästjumbon.

Tränare Peter Lindau hade lite överraskande vaskat om i uppställningen och Gulda fick en offensivare roll på sin vänsterkant bland annat. Det började också bra för hemmalaget, redan i den tredje minuten sprang Kamal ifrån sin markering efter fin djupledsboll, ur lite dålig vinkel skickar han iväg ett skott som tyvärr räddas av bortalagets målvakt. Det är hemmalaget som för matchen och pressar upp sina ytterbackar högt för att sätta press på motståndarna. Niclas Taube är ytterst nära att smälla dit 1-0 när han efter bollvinst på mittplan avancerar och drar iväg sitt skott i stolpen. Istället är det gästerna som utnyttjar sin första farlighet när man via inlägg från höger enkelt kan nicka in 0-1, vart tog markeringen vägen? Kamal och Sjögren skapar sedan ett par farligheter när man kommer runt sina ytterbackar men Uddevallaspelarna offrar sig hänsynslöst i boxen och avstyr båda farligheterna. Men istället för kvittering så rinner gästerna igenom efter slarv i hemmaförsvaret, Käck kommer ut och river ner sin spelare och domaren pekar på straffpunkten. Gult kort till Käck och straffen sitter säkert till 0-2.
Halmia är sedan nära en reducering på tilläggstid när målvakten tappar bollen efter hörna, tyvärr får inte Egzon tryck i nicken och med mycket folk mellan boll och mål så lyckas man rensa undan.

Andra halvlek blir en enda lång gäspning, hemmalaget försöker men verkar inte ha varken självförtroende eller kunskap att luckra upp ett lågt stående bortalag. Inte heller Uddevalla bjuder upp till någon dans utan fortsätter med sitt fysiska och raka spel. Inbytte Frantzich har ett par halvchanser med sina skott utifrån men båda smiter någon meter utanför borte stolpen tyvärr. Även Kamal och inte minst Ferman testar skott utifrån, varav den sistnämnda är närmst när skottet styrs strax utanför bortre krysset. Klockan tickar iväg och Halmia lyckas aldrig riktigt skapa nerv i matchen. En oerhört tung förlust.

Då även Skövde tog en trepoängare undan söndagen så tätnar det till i botten, och Halmia är i högsta grad inblandat efter dagens plattmatch. Nu bara en ynka poäng ner till nedflyttning och jumbon Skövde. Nu gäller det att bryta ihop och komma igen, för i ärlighetens namn kan det bara bli bättre. Ny match redan på torsdag borta mot oberäkneliga Lund och sedan DM-final på lördag mot Halmstads BK.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Uddevallas hemsida
Hallandsposten
Bohuslänningen

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr