IS Halmia Dam - IF Limhamn Bunkeflo 2-6 (2-3)

Amanda Johnsson-Haahr, en klart lysande stjärna i Halmia. Amanda Johnsson-Haahr, en klart lysande stjärna i Halmia.

Decimerat Halmia föll ihop i andra halvlek.

Trots en bra start med ledning 1-0 (Amanda Johnsson-Haahr) efter 8 minuter så ville det sig inte riktigt idag. Gästerna kvitterade efter knappa kvarten och sedan kom den tidiga målchansutvisningen på lagkapten Antonia Andersson. Förutom det röda kortet så gjorde LB07 mål på efterföljande frisparken. Det skulle även bli 1-3 innan 20 minuter var spelade, då kändes uppförsbacken riktigt brant.

Men så blixtrar Amanda till igen och skickar upp 2-3 från straffområdslinjen, och i ärlighetens namn var Halmia det bättre laget under dem avslutade tio minuterna av första halvlek. Ett visst hopp tändes trots det reducerade manskapet, Amanda skapade mycket på egen hand och gästerna kändes inte oövervinnerliga.

Tio minuter in i andra halvlek så punkterar LB07 matchen med två snabba mål inom loppet av dryga minuten, efter det reser sig aldrig Halmia utan bortalaget kontrollerar tillställningen och hinner även med att göra 2-6 innan domaren blåser av.

Tungt, mycket tungt såklart. Det här var en match vi behövde vinna, så blir det storförlust istället. Extra tungt då Bollstanäs slog Sirius under måndagskvällen och därmed ökade avståndet till nio poäng upp till rätt sida nedflyttningsstrecket.

Amanda Johnsson-Haahr förtjänar extra beröm idag, förutom dem två målen är hon i princip inblandad i ALLT framåt, men tar också stort ansvar och löpte kopiöst både upp och ner.

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Livescore
Limhamn Bunkeflos hemsida
Sveriges Radio Halland
Damfotboll.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam