Inför IS Halmia Herr - IFK Uddevalla

IS Halmia avslutar midsommarhelgen med nytt dubbelarrangemang på Örjans Vall. Sist ut är IS Halmia Herr som tar emot IFK Uddevalla.

Nykomlingen Uddevalla tog årets första seger i senaste matchen, Motala besegrades med 3-1 och åkte på sin tredje raka förlust och rasar genom tabellen. Dessförinnan hade man alltså åtta raka matcher utan vinst, så nog var det en välbehövlig trepoängare. Man har nu fyra poäng upp till bland annat Halmia på rätt sida neflyttningsstrecket. Tabellens mitt och bottenskikt är riktigt jämt och det skiljer bara sex poäng mellan en fin femteplats och nedflyttning i dagsläget. Håll ett öga på formtoppade #15 Mido och kreative mittfältaren #22 Imer Beqiri.

I hemmalaget är det nya tag efter tunga förusten borta mot topplaget Oddevold senast (2-3). I veckan gästtränade Björn Andersson (Bayern München) Halmia och berättade lite om hur han och klubben ser på diverse egenskaper och inställning. Säkert ett uppskattat drag av coach Lindau. I övrigt kan vi berätta att Jonas Österberg har gjort sitt sista framträdande i Halmia (för denna gång?), detta då han flyttat upp till Gävle pga jobb. 
Halmia hade sin egen upplaga av VM under midsommarhelgen, Italien slog Iran i finalen efter straffavgörande.....

Väl mött på Örjans Vall under söndagen, om inte så surfa in på everysport och följ matchen där.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
IFK Uddevallas hemsida
Ettanfotboll (veckans match i div1 södra)

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr