Arbnora Robeli - Albansk landslagsspelare

Arbnora Robeli laddar för fullt för VM-kvalmatch mot Portugal hemma i Albanien på lördag. Arbnora Robeli laddar för fullt för VM-kvalmatch mot Portugal hemma i Albanien på lördag.

Halmia Dams Arbnora Robeli har ännu en gång blivit kallad till landslagsspel med sitt Albanien. 

Jag tog kontakt med Arbnora nere i Albanien inför VM-kvalmatchen mot Portugal på lördag.

Hej Arbnora!

Hur tycker du att säsongen varit för dig och laget i Halmia? Hur stort är steget/skillnaden mellan Div1 och Elitettan?
- Resultatmässigt har det kanske inte gått så bra. Prestationsmässigt blir det bara bättre och bättre och vi börjar komma in i Elitettan allt mer för varje match. Vi börjar hitta vårt spel sakta men säkert så till hösten tror jag att poängen kommer ramla in.

Känslan att ta på dig landslagströjan inför match, beskriv den.
- Känslan att ta på sig en landslagströja är obeskrivlig. Jag tror att det är en dröm som varje fotbollsspelare har oavsett vilket land man representerar. Det är ju självklart stort att få vara en av de elva spelarna på plan som representerar Albanien. Albanerna här nere älskar fotboll och det är en stor grej här nere och damfotbollen blir större och större med tiden.

Du är ju en offensiv spelare i Halmiatröjan, men ryktet säger att i landslaget så har du varit back, stämmer detta?
- Haha, ja jag har testat som mittback i landslaget men det var bara tillfälligt. Det gick förvånansvärt bra men jag kommer spela offensivt på lördag.

Du är hemma i Albanien för VM-kvalmatch mot Portugal, hur ser upplägget ut inför matchen på lördag? Tränar ni tillsammans varje dag? Andra aktiviteter?
- De första dagarna på veckorna är alltid lugnare där vi får hänga vid poolen, åka på utflykter, ha mobilerna hur mycket vi vill och träningarna är också lugna där vi spelar och har turneringar där även tränarna är med. Ju närmare matchen vi kommer desto mer strikt blir det. Då börjar de bli noga med hur mycket vi vilar även om det egentligen är vårt egna ansvar, mobilerna samlas alltid in dagen innan match för att lägga fokus på matchen och inte påverkas av vad människorna runtomkring här tycker och tänker om vår match. Träningarna blir också mer seriösare med mycket taktiksnack och genomgång på hur vi ska försvara oss men också hur vi ska anfalla. Sista dagarna går vi även igenom fasta situationer. Det varierar med antalet träningspass, ibland tränar vi en gång och ibland två gånger per dag.

Är där många i det albanska laget som håller till utomlands eller är det mest inhemska spelare?
- Vi är en blandad grupp där det finns spelare från Albanien men som spelar i Ungern exempelvis, sedan finns det spelare som spelar här i Albanien, spelare från Kosovo. Från utlandet är vi sex spelare varav en spelar i Australiens högstaliga, en från USA som spelar i Norges förstatliga, en från Tyskland som spelar i Bundesliga och en från Italien och deras förstatliga. Sedan är det jag och en från Norrköping.

Stort lycka till på lördag, vi håller tummarna hemma i Sverige.
- Tack så mycket och ha det bra =)

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam