IS Halmia Herr - Motala AIF FK 2-1 (1-1)

Målskytt och matchvinnare, Kristoffer Frantzich börjar växa in i kostymen mer och mer. Målskytt och matchvinnare, Kristoffer Frantzich börjar växa in i kostymen mer och mer.

Första hemmavinsten ett faktum, nu avancerar vi uppåt!

Fjärde gången gillt, men så kom äntligen första hemmavinsten. Men det dröjde länge innan segermålet hittade in bland nätmaskorna bakom Motalamålvakten.

Matchens första tio minuter var lite avvaktande men sedan exploderade det. Gästerna Motala skapade ett par halvchanser innan man i minut 17 kunde ta ledningen via skott inifrån straffområdet. Press på bollhållaren kom lite sent och väl framme styrdes bollen på Halmian och in bakom en chanslös Käck i målet. Ledningen höll sig dock inte länge, Halmia svarar ett par minuter senare när Ferman hittar Thomasson i steget som rullar in 1-1. Det kunde också ha blivit 2-1 strax därpå, ett makalöst snyggt väggspel signerat Robin Sjögren och Kamal Mostafa tvingar bortalagets målvakt att sträcka ut och göra en kvalificerad räddning vid ena stolproten. Mostafas klack och Sjögrens chip och avslut var sevärt. Mitten av första halvlek är jämn med chanser åt båda hållen, bortalaget är livsfarliga i omställningarna och utnyttjar deras många riktigt snabba spelare. Halmia försöker troget tugga sig runt med kortpassningsspelet och det ger stundtals riktigt fina kombinationer men utan den riktiga skärpan i avgörande pass. Halvlekens sista fem minuter tar hemmalaget över initiativet och radar upp ett flertal chanser signerat Kamal och Sjögren. Det oavgjorda (och rättvisa) resultatet står sig halvleken ut.

Hemmalaget startar andra halvlek som man avslutade den första, med fina kombinationer kommer man runt på båda kanterna och skapar oreda i Motalaförsvaret. Motala sticker emellan och är nära ett ledningsmål när Käck är reaktionssnabb och hinner ut för att rädda ett friläge med en fin benparad. Lite för dålig beslutsamhet i passningsspelet på mittplan skapar sedan nästa läge för gästerna, men avslutet går tätt utanför ena stolpen. Motala får nu mindre och mindre att säga till om och dem sista 20 minuterna blir en enda lång press mot bortalagets mål. Ett mål hänger i luften, men frågan är om det är till hemmalaget som öser på eller till gästerna på en kontring när Halmia tappar boll? Robin Sjögren är nära att få en tå på bollen och hamna helt fri med målvakten i den 74e minuten, fin framspelning från Robin Thomasson. Men så kommer målet äntligen, och i "rätt" kasse. Bollen hittar fram till inhopparen Kristoffer Frantzich på vänsterkanten, Kristoffer letar inspel men väljer istället att vika in och drar iväg ett hårt pressat skott i bortre burgaveln. 
Tio minuter kvar och Motala flyttar fram positionerna, man skapar ett par kanonlägen strax efter Halmias ledningsmål men sedan blir det mest inlägg och långbollar som rensas undan av hemmaförsvaret. Halmia lyckas hålla undan hela vägen och tar en viktig och rättvis seger denna Halmiadag.

Halva potten vinstnummer 905

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Everysport.com
Motalas hemsida
Halmias Svenska Fans
Mvt.se

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr