IS Halmia Dam - Mallbackens IF Sunne 0-1 (0-1)

Emma Krantz, en av många duktiga Halmianer idag. Emma Krantz, en av många duktiga Halmianer idag.

Nederlagstippat Halmia skakade seriefavoriten

Botten mot toppen och ett Halmia med Jessica Jingblad, Antonia Andersson och Alicia Svensson på skadelistan. Förutsättningarna för en jämn och spännande match var ganska dåliga, men Halmiatjejerna ville visa motsatsen. Orädda och kaxiga visade dem vikarierande ungtupparna att man inte tänker låta sig besegras på förhand.

Första tio minuterna startar Halmia respektlöst och sätter hög press på gästerna som inte alls liknar några serieledare. Faktum är att Mallbacken knappt var över på Halmias planhalva innan den blöta planen spelade ett spratt med en Halmiaförsvarare som halkade och gav friläge till gästernas Nousiainen, Eckert räddade första men på returen tryckte finskan dit 0-1.
Hemmalaget reser sig dock efter målet och fortsätter att skaka värmländskorna, innan halvtimmen spelad har både Frida Jingblad och Amanda Johnsson-Haahr haft lägen att kvittera, men utan resultat. Båda anfallen är frukten av ett framgångsrikt och underhållande anfallsspel. Det skulle komma mer, för strax innan paus luktar det kvittering sedan Halmia först bränt en dubbelchans och sedan när Amanda springer sig fri och chippar bollen över målvakten tror alla det är kvitterat, men bollen smiter retfullt strax utanför stolpen.

Gästerna Mallbacken kommer ut och är lite mer på tårna i andra havlek, men det är ändå Halmia som skapar första chansen när Amanda smiter emellan på en djupledsboll och avslutar med en lobb över målvakt men tyvärr också över mål. Lite is i magen här så hade det varit kvitterat, men hon visste nog inte hur ensam hon var. Men nu skapar Mallbacken faktiskt lite egna chanser också, i den 55e minuten rensas bollen undan på mållinjen vid första stolpen sedan gästerna hittar in med en boll från sidan. Och bara minuterna senare håller Anna Eckert oss kvar i matchen sedan hon räddat ett friläge på djupledslöpande Mallbackenspelare. Sista giftiga chansen får Amanda efter fint Halmiaanfall, men avslutet går rakt på gästernas mycket duktiga målvakt Alyssa Whitehead.

En betydligt jämnare match än vad man hade vågat hoppas på förhand, men ändå inga poäng trots ännu en hedersam förlust...

Halva potten vinstnummer 905

Länkar:
Hallandsposten
Livescore
Mallbackens hemsida
Tabell och spelschema
Sveriges Radio Halland
Värmlands Folkblad
Nwt.se

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam