Inför IS Halmia Herr - Motala AIF FK

Per Gulda, pålitligt målskytt på sistone, kommer det mer tro? Per Gulda, pålitligt målskytt på sistone, kommer det mer tro?

Nationaldag, Halmiadag och dubbelarrangemang på Örjans Vall. Herrarna tar emot Motala AIF FK

Morgondagens gäster Motala är nykomlingar i årets serie, detta efter en stark säsong i div 2 förra året. Men man är ingen blyg nykomling som är här för att se och lära, för bara någon omgsång sedan så var man serieledare och nu parkerar man på en fin fjärdeplats. Nykomlingar i all ära, laget består utav spelare med fina kvaliteér och rutin från diverse pojk och junorlandslag och högre seriesystem. Här är ett axplock av Motalas trupp; Sebastian Starkenberg (lagkapten och fd Halmian), Marcus Sangré (nyförvärv från Malmö FF med både pojk och juniorlandskamper), Liridon Silka (mittfältare i allsvenska klubbars blickfång), Kristoffer Näfver (fd U21-landslagsman och med meriter från Örebro och Djurgården), Mohammed Abdulrahman (fd Elfsborg). Det blev dock förlust senast för Motala, detta då man förlorade lite oväntat hemma mot Kristianstad. Räkna med ett revanschsuget bortalag.

Hemmalaget Halmia kan mönstra ett starkt lag där Sebastian Crona iochförsig  har vilat i veckan pga skadekänning, samt Jonas Österberg som varit sjuk, men båda beräknas vara spelklara till morgondagens match. Wilhelm Ingves är dessutom tillbaka efter avstängning. 
Formen är stigande, 2.2 borta mot Trelleborg senast innebar tredje raka matchen utan förlust. Nu krävs det dock trepoängaren för att avancemang uppåt i serien ska vara möjlig. Faktum är att man fortfarande inte vunnit hemma på Örjans Vall i år, på tre försök har det blivit en oavgjord och två förluster. Nu går vi för första (av många?) hemmavinster, kom och stötta grabbarna så ses vi!

Avspark fredag 17.00 på Örjans Vall, har ni inte möjlighet att närvara så kan ni följa liverapporteringen på everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Everysport
Motalas hemsida
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr