Inför IS Halmia Dam - Mallbackens IF Sunne

Lagkapten Antonia Andersson är ett osäkert kort pga axelskada. Lagkapten Antonia Andersson är ett osäkert kort pga axelskada.

Damerna först ut när säsongens första dubbelarrangemang går av stapeln.

Inte nog med att det är både Nationaldagen och Halmiadagen, överlägsna serieledaren Mallbacken kommer på besök till Örjans Vall.

Ja värmländska Mallbacken har sannerligen öppnat serien starkt, kanske inte helt oväntat med tanke på att man tillhör förhandsfavoriterna och förra säsongen spelade i damallsvenskan. Laget har börjat årets serie med nio (!) raka vinster och målskillnaden 23-6. Mallbackens anfallare Mimmi Larsson leder dessutom skytteligan med åtta fullträffar hittills. 

I Halma är det helt andra förutsättningar, tre raka förluster och laget placerar sig näst sist på nedflyttningsplats med bara fyra inspelade poäng. Bästa målskytten Jessica Jingblade skadade knäet senast och blir borta säsongen ut, dessutom är lagkapten Antonia Andersson och ytterbacken Alicia Svensson osäkra kort pga skador. Ingenting är dock förlorat på förhand, tjejerna brukar göra sina bästa matcher mot topplagen och hemma på Örjan har man ändå en positiv känsla efter vinsten med 5-1 mot Bollstanäs, och så är det Halmiadagen såklart. Vi hoppas på mycket folk och härligt väder.

Avspark fredag 14.15 på Örjans Vall, matchen går att följa via Livescore för er som inte är på plats, se länk.

Länkar:
Livescore
Mallbackens hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten 1
Hallandsposten 2

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam