Trelleborgs FF - IS Halmia Herr 2-2 (1-1)

Kamal Mostafa visar sin kärlek till medresta Halmianer efter sin kvittering. Foto: Björn Sandberg Kamal Mostafa visar sin kärlek till medresta Halmianer efter sin kvittering. Foto: Björn Sandberg

En poäng efter sent konstmål av Kamal Mostafa.

En jämn match slutade rättvist oavgjort mellan Trelleborg och Halmia. Hemmalaget Trelleborg inledde matchen bäst och skapade ett flertal halvchanser den första kvarten, dem flesta på nick efter hörna eller frispark. Och i den 18e minuten kom inte helt oväntat 1-0 till Trelleborg, Karekezi nickade (vad annars) in ledningsmålet. 

Målet blev tändvätska för bortalaget och halvlekens andra hälft går i Halmias färger helt klart. Kamal, Taube och Egzon har alla chanser att kvittera men det dröjer till den 42a minuten innan Gulda sätter 1-1 efter en målvaktsretur.

Andra halvlek blir jämnare överlag, med ett spelförande Halmia som vanligt. Det är dock hemmalaget som startar bäst och tar även ledningen bara dryga fem minuter in, volleyskott på inlägg och 2-1 till Trelleborg. Lagen byter sedan halvchanser med varandra innan Halmia i den 78e minuten får inte mindre än TRE lägen att kvittera. Tyvärr ingen skärpa i avsluten och sista skottet går över mål. Men Halmia skulle få sista ordet, eller rättare sagt Kamal Mostafa. Från ca 35 meter uppmärksammar han att Trelleborgs målvakt är långt ute och lobbar in en sanslöst snygg kvittering. Oavgjort och varsin poäng alltså.

Länkar:
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Trelleborgs Svenska Fans
Everysport
Trelleborgs hemsida
Tabell och spelschema

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr