IS Halmia Dam - IK Sirius FK 0-2 (0-1)

Jessica Jingblad, nära att ge hemmalaget ledningen redan efter ett par minuter. Jessica Jingblad, nära att ge hemmalaget ledningen redan efter ett par minuter.

Ännu en hedersam förlust för tjejerna.

Ni har hört det förut, gällande båda våra representationslag i år. Stundtals riktigt bra spel, bollförande men utan förmågan att göra det fotboll går ut på, nämligen mål. Där finns den enskilt största förklaringen till båda lagens tabellposition. Tjejerna har varit bra med i nästan alla matcher hittills, och skakat flera storlag på resans gång. Men det är mål och poäng som räknas, tyvärr...

Under torsdagen gästade Sirius Örjans Vall, ett Sirius i form och med häng på topplagen efter en mindre lyckad säsongsinledning. Men det var hemmalaget Halmia som startade allra bäst, man kom ut och chockade Siurs med sitt höga presspel och tryckte tillbaka gästerna från start. Första halvtimman var riktigt bra från hemmalaget, men utan att lyckas med den lilla detaljen, nämligen mål.
Istället är det Sirius som tar ledningen strax innan paus, när man på en tveksam straff placerar in 0-1.

I andra halvlek mattades hemmalagets press och bortalaget Sirius tog över mer och mer ju längre matchen gick. Halmia kom inte närmre kvittering än ett par halvchanser, och strax före slutsignalen punkterade istället gästerna matchen med 0-2.

Nu väntar, som tur är, match redan på söndag när Älta tar emot Halmia i stockholm. Chans till revansch direkt.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Uppsala Nya Tidning
Livescore
Sirius hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam