IS Halmia Herr - Kristianstads FF 1-1 (0-0)

Niclas Taube, notorisk målskytt i Halmia på sistone. Niclas Taube, notorisk målskytt i Halmia på sistone.
"Bara" en poäng, trots nästan hela andra halvlek med en man mindre.

Mycket kom att handla om målchansutvisningen på Wilhelm Ingves i den 53e minuten. Anfallaren är på väg förbi när Ingves drar honom lite i tröjan och frisparken är det inget att säga om, att kortet blir rött istället för gult kan man däremot diskutera. Bollen som anfallaren löper efter är alldeles för långt slagen och närmar sig Jonas Käcks fötter när domaren blåser. Hur anfallaren skulle kunna få en målchans när bollen är i Käcks ägo är en gåta, kanske kan han teleportera sig? Hur som haver...

Halmia inledde matchen i ett högt tempo och pressade tillbaka Kristianstad ordentligt, dem första tio minuterna fick gästerna inte låna bollen och ett mål låg i luften för hemmalaget. Men istället är det Kristianstad som i den 12e minuten  får den hittills bästa målchansen när Grahm löper i djupled och avslutar på Jonas Käck som gör en fin räddning. Gästerna får lite ny energi efter Grahms läge och reser sig från den värsta pressen. Kristianstad får ännu ett läge då dem i den 26e minuten rinner igenom efter slarv i hemmaförsvaret, inlägget nickas sånär i mål men Crona tar det viktiga hemjobbet och markerar bort anfallaren. Halvlekens sista tio minutrar är riktigt bra från hemmalaget. Thomasson, Kamal, Crona och Taube har alla bra lägen att göra mål, men alla missar och halvleken slutar 0-0.

Andra halvlek startar med ett kanonläge för hemmalagets Kamal Mostafa, via en djupledsboll och perfekt nedtagning avslutar han dock i burgaveln. Därefter kommer målchansutvisningen på Ingves och matchen tar en helt annan karaktär. Kristianstad tar över mer och mer av spelet, dock utan att skapa några direkta farligheter framför Käck. Via en av måååånga hörnor i matchen är dock Wrele ytterst nära att ge Halmia ledningen i den 64e minuten, hans nick rensas undan på mållinjen.
Så i den 67e minuten kommer smällen, Kristianstad anfaller via högerkanten och kommer till inlägg. Omarkerad står en KFF spelare vid bortre stolpen, bollen hittar in till Andreas Grahm som enkelt skickar in 0-1 till gästerna. Matchen står nu och väger lite, Kristianstad är såklart nöjda med ledningen och vet att man är en man mer, medans Halmia försöker att flytta fram positionerna i hopp om en kvittering. Sista tio minuterna kopplar Halmia ett rejält grepp om matchen igen, det märks inte att man är en man mindre och Kristianstad får slå ifrån sig när Halmia börjar lyfta långt. Hemmalaget har nu gått ner på en trebackslinje och får belöningen för sitt slit. Crona chippar in bollen till Ferman som smygit sig in i straffområdet, Erik spelar till nyss inbytte Kristoffer, han letar skott men väljer passning till Taube istället, Taube vänder upp och får iväg ett halvdant skott med vänstern. I trängseln framför mål letar sig den skruvade bollen förbi försvarare och under målvakten. Kvitterat med fem minuter kvar.
Nu är det Halmia för hela slanten, man öser på för ett vinstmål men närmre än Kamals avslut över och Cronas dubbelläge kommer man inte.

Trots det reducerade manskapet är det Halmia som ligger närmst segern idag, och i ärlighetens namn skulle man, om inte avgjort så iaf skaffat sig en betryggande ledning redan i den första halvleken. Nu blev det en poäng, vilket varken känns hackat eller malet. 

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Everysport
Kristianstads hemsida
Halmias Svenska Fans
Kristianstadsbladet

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr