Spelarintervju - Emma Krantz

Emma Krantz, nyförvär inför denna säsong och vi tänkte prata lite med henne och känna av pulsen nu när serien kommit igång ordentligt. Hon visade tidigt att hon har mycket att tillföra IS Halmia med sin bollskicklighet och sin blick för spelet.


Emma Krantz, ny i IS Halmia denna säsong. Berätta lite om dig själv. Hur är du som person? Vad gör du när du inte tränar och spelar matcher med IS Halmia?
- Jag är nog en ganska enkel men social person. Har ofta mycket att göra och det trivs jag med. När jag inte tränar och spelar fotboll så pluggar jag till socionom i Helsingborg. Jobbar även extra som personlig assistent så mycket jag hinner. Utöver det försöker man hinna med familj, pojkvän och vänner.

Du har tagit plats på innermittfältet och har under dem inledande matcherna visat att du kommer vara viktig för årets IS Halmia. Vad är dina styrkor som spelare?
- Jag tror jag är ganska bekväm med bollen och sen är jag löpstark genom att jag är uthållig. Gillar också att ligga framför vår backlinje och hjälpa till att vinna andrabollar, lite som en balansspelare.

Hur kom det sig att du hamnade i IS Halmia denna säsong? Vad fick dig att välja IS Halmia?
- Förra året spelade jag i Stattena IF som mötte IS Halmia i serien. När Halmia gick mot seriesegern hörde Håkan av sig till mig och vi bestämde att jag skulle komma och provträna. När jag träffade laget och tränade märkte jag snabbt är det är en väldigt bra grupp att finnas i så det var inte ett så svårt val då jag dessutom fick chansen att spela på en nivå högre.

Ni har nu spelat sex matcher i Elitettan och plockat fyra poäng. Beskriv lite hur säsongsinledningen har sett ut.
- Då jag själv har varit skadad tre av dessa matcherna har jag både spelat några matcher och suttit bredvid och sett några matcher. Jag tycker att vi gjort många bra matcher men inte riktigt fått resultaten med oss. Samtidigt kanske det har saknats det där lilla extra för att vi ska hålla tätt och själv göra fler mål framåt. Men jag tycker att vi lär oss för varje match så det känns bra inför resten av säsongen.

En förlösande 5-1 vinst hemma mot Bollstanäs BK i förra omgången. Beskriv hur känslorna var efter matchen.
- En av de skönaste vinsterna jag varit med om tror jag. En väldigt stor lättnad och glädje förstås. Det kändes också rättvist efter att ha haft otur i t.ex den senaste matchen.

Vi tackar Emma för att hon tog sig tid att prata med oss och önskar henne samt laget lycka till i helgen match mot Umeå Södra FF.
 

Etiketter: dam