Inför IS Halmia Herr - Kristianstads FF

Sebastian Crona, tillbaka efter avstängning. Sebastian Crona, tillbaka efter avstängning.

Islossning senast mot Utsikten borta, har vinden vänt nu?

Kristianstad blandar och ger i årets inledning av div 1 södra. 1-1 mot både Oddevold och Örgryte samt 4-1 mot Skövde imponerar, det gör däremot inte förlusterna mot Lund (1-6) och Norrby (1-5). 14 insläppta mål är nog inte vad man hade räknat med efter fem spelade omgångar, dessutom har ordinarie målvakten Mirza Selimovic varit ljumskskadad och missat dem två senaste matcherna. Senaste matchen blev det alltså 1-5 hemma mot Norrby, den matchen tog mer eller mindre slut efter tio minuter sedan Linus Johansson dragit på sig en straff och rött kort efter bara minuten spelad. Gästande Norrby gjorde 0-1, 0-2 och 0-3 inom loppet av åtta minuter och Kristianstad var besegrat.
Räkna dock med ett revanschsuget bortalag, man är knappast nöjda med matchen senast.

Halmia tog säsongens första seger senast när man besegrade hemmastarka Utsikten på Ruddalens konstgräs. Efter att Jonas Käck räddat bortalaget den första halvtimmen med den ena räddningen efter den andra så tog Halmia över mer och mer. Kamal Mostafa gjorde psykologiskt viktiga 0-1 strax innan pausvilan och det var även samma kille som utökade till 0-2 en bit in i andra halvlek. Hemmalaget Utsikten mattades allt eftersom och Niclas Taube och Kristoffer Frantzich kunde utöka och punktera matchen till seger 0-4. Lagkapten Johan Mangfors utgick skadad efter 25 minuter men ersattes med bravur av Mårten Andersson. Mangfors skall ha fått en smäll mot höften och missar tyvärr dagens drabbning, redo är däremot Sebastian Crona och Wilhelm Ingves som är tillbaka efter avstängning resp skada. 

Avspark 16.00 på Örjans Vall, kan ni inte ta er dit så följer ni matchen som vanligt på everysport.com

Länkar:

Kristianstads hemsida
Tabell och spelschema
Ettanfotboll har utsett ISH-KFF till veckans match i div 1 södra, läs mer här
Everysport.com

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr