Utsiktens BK - IS Halmia Herr 0-4 (0-1)

Niclas Taube. En av matchens giganter, 1 mål och 2 assist talar sitt tydliga språk. Niclas Taube. En av matchens giganter, 1 mål och 2 assist talar sitt tydliga språk.

Så kom den äntligen för herrarna också, första vinsten. Detta efter islossning borta mot hemmastarka Utsikten!

Ja ikväll var en sådan kväll då proppen verkligen gick ur, det hårda arbete vi lagt ner dem andra matcherna fick vi betalt för idag. Men det var långt ifrån givet, varken på förhand eller i matchinledningen. Det var nämligen hemmalaget Utsikten som startade i ett högt tempo och i den 25e minuten skadas Johan Mangfors och uppgiften kändes än tyngre. Utsikten testade Jonas Käck flera gånger men det var den ena kanonräddningen efter den andra, och när spelet så smått började jämna ut sig i den 35e minuten så small det direkt, Niclas Taube hittade Kamal Mostafa i djupet och göteborgaren Kamal var stensäker och skickade upp bollen i krysset. Tung smäll för Utsikten som hade 9-1 i avslut efter bara halvtimmen spelad.

Andra halvlek startar med att Käck gör ännu en reflexräddning och sätter sig i respekt hos motståndarna, och sedan bara ett par minuter senare så var det dags för Kamal att utöka gästernas ledning. Från långt håll skjuter han in 0-2 som går i en båge över målvakten och Halmia tar ett rejält grepp om matchen. Nu tappar hemmalaget energin, likt Halmia hemma mot Örgryte och minuterna tickar snabbt på klockan. Knappa tio minuter efter 0-2 så presenterar sig Niclas Taube i målprotokollet när han skickar upp 0-3 i nättaket inifrån straffområdet. Halmia är nu fyllda av självförtroende och tar över matchbilden mer och mer i ösregnet, ett regn som startade strax innan matchstart och höll i sig lagom till domaren blåste av matchen. Dessförinnan hade inhopparen Kristoffer Frantzich fastställt slutresultatet till 0-4 sedan han i den 83e minuten fint förvaltat framspelningen från Niclas Taube.

Vinst 0-4 borta mot Utsikten alltså, detta utan Ingves och Crona och med skada på Mangfors efter 25 minuter. Ibland är fotbollen märklig, men ack så rättvis över tid. Idag var det Utsikten som fick bita i det sura äpplet efter att ha spelat en riktigt bra första halvlek, och speciellt första 30 minuterna. Vi vet som sagt hur det känns...

Länkar:
Hallandsposten
Utsiktens hemsida (utmärkt matchrapport)
Everysport.com
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr