Spelarintervju - Robin Sjögren

Robin Sjögren, pilsnabb ytter och numera en av Halmias viktigaste pjäser. Robin Sjögren, pilsnabb ytter och numera en av Halmias viktigaste pjäser.

Robin Sjögren, en offensiv kraft som vuxit fram till en mycket viktig spelare för IS Halmia. Med sin snabbhet är han ett ständigt hot mot motståndarna. Ännu inga mål men idag hoppas vi det lossnar rejält för Robin.

Säsongen är igång men har inte riktigt startat som man hoppades. En poäng efter fyra omgångar. Idag väntar Utsikten. Vad tror du om den matchen?
- Nej det kan man inte sticka under stolen med, vi har väl tyvärr inte startat som förväntat men ikväll är det ny match och nya tag!
Utsikten är ett bra lag som har startat starkt så det blir ingen lätt match. Men jag förväntar mig ett spelövertag, som vanligt, och att vi lyckas få igång målproduktionen samt håller tätt bakåt så kommer den första trepoängaren trilla in!

Denna säsong ser du ut att vara framflyttad som yttermittfältare permanent. Hur känns den förändringen jämfört med din högerbacksplats förra säsongen?
- Jag trivs lika bra som yttermittfältare som jag gjorde som ytterback. Oftast stora ytor där jag kan utnyttja min snabbhet. Största förändringen är väl i princip att utgångspositionen naturligtvis är mer offensiv och att man kan förvänta sig att jag ska bidra till målproduktionen, vilket förhoppningsvis släpper snart.

Som jag nämnde innan så har ännu ingen trepoängare trillat in. Vad måste ni i truppen göra för att säkra första vinsten nu mot Utsikten BK?
- Svårt att riktigt sätta fingret på vad det är som har gjort att vi ännu inte inkasserat en trepoängare men det viktigaste är att vi fortsätter tro på våran egen förmåga. Så länge vi tror på oss själva och håller självförtroendet högt kommer första vinsten komma idag.

Utiskten BK har plockat en del poäng nu i inledningen. Vad vet ni om Utsikten?
- Ska jag vara helt ärlig så är jag inte så insatt i Utsikten BK alls mer än att de startat starkt. Jag vet att vi kommer spela på konstgräs så bolltempot kommer bli högt, vilket förhoppningsvis enbart kommer gynna oss.

Hur förbereder du dig inför en seriematch för att kunna prestera på bästa sätt?
- Har väl egentligen inga speciella rutiner. Det enda jag försöker göra är att få ordentligt med sömn några dagar innan matchdagen och ladda upp med kolhydrater kvällen innan. Under matchdagen försöker jag stänga av allt annat som inte är relevant för matchen och koncentrera mig på vad jag kan göra för att bidra till en vinst.

Vi tackar för dem svaren och önskar herrtruppen lycka till i dagens match mot Utsiken BK och hoppas att den första segern bärgas idag.

Etiketter: herr