Inför Utsiktens BK - IS Halmia Herr

Kamal Mostafa, tillbaka efter skada och som vanligt en nyckelspelare i Halmias offensiv. Kamal Mostafa, tillbaka efter skada och som vanligt en nyckelspelare i Halmias offensiv.

Halmia fullbordar den femte omgången i måndagens hängmatch.

Dags för resa till Ruddalens konstgräs och match mot topplaget Utsikten. Hemmalaget har startat säsongen på bästa tänkbara sätt och står på fina åtta poäng efter fyra omgångar, fortfarande med förlustnollan intakt. Men Utsikten har faktiskt spelat 0-0 i sina två senaste matcher (Oskarshamn borta och Qviding hemma) så laget är säkert hungrigt efter en seger igen. Man saknar hela sex spelare till måndagens match, där den mest namnkunniga heter Niclas Tidstrand. Dock får man tillbaka två spelare, nämligen Alexander Angelin och Jesper Olofsson. 
Utsikten är ett erkänt bra hemmalag och förlorade endast en gång på 13 matcher på Ruddalens konstgräs ifjol. Största "stjärnan" Sonny Karlsson lämnade laget efter förra säsongen och återfinns numera hos Lärje/Angered i div2.

I Halmia är det både bra och dåliga nyheter inför matchen, det negativa är att Sebastian Crona är avstängd efter tre gula kort, och att Wilhelm Ingves är skadad och missar måndagens drabbning. På plussidan kan vi konstatera att Kamal Mostafa är spelklar efter lite rehab hemma i Göteborg i veckan.
Stämningen uppges fortfarande vara god i truppen, men en seger och lite medvind hade säkerligen inte varit dumt. Även om serien är lång och många matcher återstår så sätter det sig till slut på självförtroendet och spelet "låser sig" i takt med att vinsterna uteblir, speciellt med tanke på hur matcherna gestaltat sig på sistone. Det kommer dock att bli tufft, Utsikten är av regel ett tufft och fysiskt lag som inte kommer att vika ner sig hemma på Ruddalen.

Har ni inte möjlighet att åka upp till matchen så följer ni den bäst via everysport.com, se länk nedan.

Länkar:
Everysport.com
Tabell och spelschema
Utsiktens hemsida med införartikel
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr