IS Halmia Dam - Bollstanäs SK 5-1 (3-0)

Tilda Bengtsson, en klippa i försvaret och idag även målskytt Tilda Bengtsson, en klippa i försvaret och idag även målskytt

Årets första vinst när Halmia körde över Bollstanäs.

Det var inte mycket som talade för hemmaseger efter halvtimmen spelad, då var det gästerna Bollstanäs som hade skapat fler farligheter och ett Halmia som mest fick ägna sig åt försvarsspel.
Men så hände något, Frida Jingblad startade Halmias offensivlusta med ett hårt pressat skott i magen på målvakten. Och i den 35e minuten kom det förlösande första målet, Halmia fick frispark på offensiv planhalva och Alicia stegade upp som vanligt med sin känsliga vänsterfot. Inlägget är av högsta klass och inne i boxen möter Tilda Bengtsson med huvudet och skarvar in 1-0. Det är dock Bollstanäs som får nästa läge när domaren blåser för frispark strax utanför Halmias straffområde, i riktigt bra läge lyckas man inte få upp bollen och skottet går rakt i muren som sedan rensas iväg. Men det är nu Halmia som styr händelserna. I den 43e minuten får Amanda en tå på bollen vid en djupledsboll och rinner igenom ner mot straffområdet, väl där snurrar hon upp sin högerback och placerar iskallt in 2-0 vid målvaktens bortre stolpe. Läckert. Knappt hinner avsparken slås innan bollen dimper ner i gästernas straffområde och en välplacerad Katarina Nilsson kan retfullt rulla in 3-0, bara minuten efter Amandas mål.

3-0 i halvtid efter tre mål på halvlekens sista tio minuter. Inte mycket talade för en hemmaseger när gästerna stundtals styrde spelet och skapade farligheter första halvtimmen. Var det här proppen ur? Kvar återstår ju ändå 45 minuter.

I halvlek byter Bollstanäs in landslagsmeriterade Linda Fagerström i hopp om att vända matchen, Linda hade dock stora problem med en efterhängsen skada och fick byta ut sig själv efter en halvtimmes speltid. Det är dock Bollstanäs som får andra halvleks första målchans, Tilda Bengtsson slarvar och tappar boll när gästernas anfallare kommer helt fri med Anna Eckert. Anna är iskall och väntar kvar på mållinjen innan hon limmar avslutet under ena benet. 
Men på nästa farlighet är det tyvärr reducerat, ett skott långt utifrån seglar in vid Annas bortre stolpe och ett litet ljus tänds för gästerna med ca 25 minuter kvar. Men det blir aldrig riktigt farligt, Halmia känns hetare och är först på dem flesta bollarna. Spiken i kistan kommer i minut 75 när Halmia via fint samarbete i offensivt straffområde placerar in 4-1 från vänsterläge.
Resten av matchen blir mer av en "walk in the park" men Amanda vill mer och rullar in även 5-1 efter en fint slagen djupledsboll av okänd Halmian. Amanda hade också bud på 6-1 men missar avslutet sedan hon dribblat av både ytterback och målvakt men hamnat i trångmål när hon väl skulle avsluta.

Halva potten; Vinstlott 589 vann 1030 kr
Publik: 143

Länkar
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Bollstanäs hemsida
Sveriges Radio Halland

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam