Spelarintervju - Antonia Andersson

IS Halmias damer ska upp till huvudstaden och möta Hammarby IF DFF och vi tänkte prata lite med kaptenen Antonia innan dagens match.
Antonia är en stöttepelare i backlinjen som alltid ger 110% i alla situationer.  Med sitt hårda och resoluta spel sätter hon skräck i alla motståndare.

Säsongen är igång och poängen har inte riktigt trillat in ännu som man hoppats. Hur har det sett ut i de första matcherna för dem som inte följt er?
- Vi har haft en tuff start och som nykomlingar visste vi att det skulle krävas hårt jobb från alla spelare varje match. Vi inledde bra hemma mot topptippade Djurgården och mot Sunnanå borta med ett bra presspel och ett par farliga lägen. Mot Qbik knep vi första poängen vilket var välförtjänt. Trots få poäng i inledningen på serien har vi fått ett kvitto på att vi hör hemma i Elitettan.

När ni mötte Sunnanå i andra omgången så fick ni flyga till Skellefteå. Hur var resan som helhet?
- Den var riktigt bra! Skönt med flyg, bra hotell och god mat! Dock var det en lång resa hem efter förlusten då halva laget dragit på sig diverse skador.

Ännu har ingen vinst kommit för IS Halmias damer. Vad krävs av er som lag för att ni nu till helgen ska ta årets första trepoängare när ni möter Hammarby IF DFF?
- Vi vet att Hammarby är bra men även dem har svagheter, vilket vi kommer att utnyttja. Som lag krävs som alla andra 22 återstående matcher, hårt jobb och topprestationer på varje position!

Nu när du spelat några matcher i Elitettan, vad skulle du säga är den största skillnaden mot förra årets serie?
- I div 1 förra året var vi överlägsna fysiskt och var nog ett ganska tufft lag att möta. I Elitettan är alla lag fysiskt tuffare och har ett mycket högre bolltempo.

Du utgick tidigt senast mot Kvarnsveden IK för problem med hälsenan. Hur känns det personligen inför lördagens match? Kan du spela?
- Jag kommer tyvärr inte kunna spela på lördag. Jag trampade sönder trampdynan (kudden under hälen) så jag trampade på benet under foten. Det var omöjligt att springa och det är det fortfarande. Det är tungt att stå skadad vid sidan men jag kommer följa med till Stockholm och peppa laget! För egen del satsar jag istället på att vara spelklar till nästa helg.

Hur är stämningen i truppen inför matchen mot klassiska Hammarby IF DFF?
- Stämningen är god. Det är alltid roligt att möta de större klubbarna och ännu roligare att plocka poäng av dem. Alla är taggade och längtar efter den första vinsten.
 

Etiketter: dam