IS Halmia Herr - Norrby IF 2-3 (0-1)

En av dagens målskyttar. Något oväntat var det vänsterbacken Per Gulda som kvitterade Norrbys ledning. Tyvärr räckte det inte till poäng idag. En av dagens målskyttar. Något oväntat var det vänsterbacken Per Gulda som kvitterade Norrbys ledning. Tyvärr räckte det inte till poäng idag.

Ny tung förlust när Norrby vann på Örjans Vall.

Ett disciplinerat Norrby tog vara på chanserna och besegrade ett ineffektivt Halmia.

Halmia började första 7-8 minuterna klart bäst men ställer sedan till det för sig med ett par försvarsmisstag som sånär resulterar i baklängesmål. 
Hemmalaget tar dock tillbaka initiativet i ett skede av matchen som är lite grinigare med tufft spel på mittplan. Norrby sticker upp och skapar ett par halvchanser innan man via inte mindre än tre bjudningar från hemmalaget kan göra 0-1. 
Halmia skapar kvitteringschans direkt på avspark men Sjögrens farliga skott räddas och ingen vit hinner först på returen tyvärr. Förutom en period med otaliga hörnor är Kamals avslut i den 38e minuten det mest intressanta som händer i slutet av halvleken. Dessvärre tvingas Kamal byta efter skada och Ribic kommer in istället.

Det är hemmalaget som startar även den andra halveken bäst, man fyller på med mycket folk i anfallen och lite oväntat är det Gulda som fixar kvitteringen efter fint samarbete med Ingves. Snyggt spel hela vägen från mittplan. Crona är sedan nära att ge Halmia ledningen när han från strax utanför straffområdet får tid att både sikta och avlossa, tyvärr går det pressade skottet tätt över.
Direkt på insparken kontrar Norrby och kan via en djupledsboll springa sig fri från markering och lobba in 1-2 bakom Käck.
Nu börjar Halmias jakt på kvittering och Norrby får mindre och mindre att säga till om, Sjögren har ett fint inlägg som sånär hittar Ingves huvud, Taube har ett skott tätt utanför och Ingves blir för ivrig när han från nära håll skjuter högt över. När Halmias press är som hårdast och Norrby bara slår ifrån sig så händer det som inte får hända, via ännu en kontring får Norrby spela sig igenom straffområdet och på liten yta hittar inspel framför mål som nyss inbytte Bota skickar upp i nättaket. 1-3 och ridå, eller?
Halmia pressar ur sista energin och reducerar nästan direkt på avspark när Taube laddar bössan från ca 20 meter, via målvakten stänker han dit den vid ena stolproten. Nu är det bara ett par minuter kvar och Halmia satsar allt framåt. Både Taube och Ingves har fina kvitteringslägen men bortalagets målvakt Mergim göra två riktigt bra ingripanden och räddar tre poäng till Borås-laget.

Det talades om Lindaus ess i rockärmen på förhand, något vi stundtals fick se prov på på planen. Ett lite rakare spel på offensiv planhalva speciellt, med fler krossbollar och djupledsspel. Ett par gånger skapade det oro och variationen är välkommen i det annars så statiska Halmiaspelet.

Tyvärr ser matcherna ut likadant på sistone, en grym ineffektivitet offensivt och svajigt i defensiven när motståndarna gång på gång sårar oss på omställningar.

Länkar:
Hallandsposten
Sveriges Radio Halland
Sveriges Radio Sjuhärad
Halmias Svenska Fans
Liverapporteringen på Everysport
Tabell och spelschema
Norrbys hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr