Spelarintervju - Wilhelm Ingves

Vi tänkte känna av pulsen på Wilhelm Ingves efter tre spelade omgångar och höra hur det ser ut inför lördagens match mot Norrby IF.
Han är en allroundspelare som alltid presterar på högsta max vart han än blir placerad på planen. Är först och främst tänkt som anfallare denna säsong. Med sin vinnarinstinkt, fysik och spelintelligens är han ett ständigt hot för motståndarna.


Ni har nu spelat tre matcher, en oavgjord och två förluster. Hur kommer det sig att ni inte ännu lyckats knipa en trepoängare?
- Det finns många sätt att försvara de uteblivna trepoängarna, men faktum är att i de här tre matcherna har vi varit det bollförande laget med undantag för sista 30 minuterna hemma mot Örgryte. Så ett enkelt svar är att vi måste vara mera fokuserade i såväl första tredjedelen av planen som sista tredjedelen!

Du missade senaste matchen mot Qviding p.g.a. av skada men var ändå på plats för att stötta laget. Hur såg matchen ut från läktaren?
- Det var riktigt tråkigt att missa den matchen, jag hade sett framemot att möta dem! Från sidan såg det ut som det brukar, vi hade bollen 80 procent av matchen men lyckas skapa väldigt få farligheter mot deras kompakta försvar! Sedan straffar Qviding oss på snabba omställningar.
 
Hur har inledningen av säsongen sett ut för dig personligen? Nöjd?
- Det är svårt att vara nöjd när trepoängarna har uteblivit! Det var dock väldigt skönt att få göra första målet tidigt. Jag har fått spela två 90 minutare och var som sagt skadad förra matchen, men är tillbaka nu och väldigt taggad på att spela!

Det är dags för årets första trepoängare på lördag när Norrby IF gästar Örjans Vall och IS Halmia. Hur kommer matchen se ut och vad kommer ni göra annorlunda inför denna match för att kamma hem segern?
- Vi har under veckan pratat om att utveckla vårat spel en aning, främst för att komma till fler farligheter! Jag tänker inte gå in på vad vi har ändrat utan låter er som kommer och stöttar oss på lördag bevittna det med egna ögon!

Du är en spelare som har spetsegenskapen att vara spelbar på alla positioner och göra jobbet med bravur. Men vart spelar du allra helst om du själv får välja?
- Haha, ja det har blivit väldigt mycket olika positioner det senaste året! Jag har alltid vart anfallare och måste säga att jag trivs bäst där, men mittback var väldigt mycket roligare än jag hade trott innan jag spelade där, så inget emot den positionen heller! Det kan ju tilläggas att jag aldrig hade spelat innermittfältare innan jag kom hit och vart mittback en match mot ett div. 4 lag för några år sedan!

Vi avslutar med att fråga, hur många mål gör Wilhelm Ingves denna säsong?
- Den här frågan har jag fått höra genom alla år, och jag har slutat svara antal utan jag spelar för att vinna varje match och om inte jag är målskytt så gör jag vad jag kan för att någon annan i laget skall göra dem!

 

Etiketter: herr