IS Halmia Dam - Kvarnsvedens IK 1-3 (0-2)

Ny hedersam förlust för damerna.

Det blev ingen trepoängare idag heller. Gästerna Kvarnsveden var alldeles för bra och hemmalaget tog inte vara på dem få chanserna man skapade.

Kvarnsveden tog tidigt initiativet och #4 Ahkeela oroade gång på gång hemmaförsvaret. Det skulle dock dröja till den 27e minuten innan matchens första mål kom. Gästernas Petra Larsson prickade in en straff och gjorde sedan även 0-2 i den 33e minuten. Halmia hade sedan ett gyllene läge att reducera när Amanda i den 39e minuten tog sig runt på högerkanten, väl inne i straffområdet spelade hon in bollen till Jessica som tyvärr lyckades stöta bollen i stolpen från nära håll. Halmias målvakt Anna Eckert gjorde flera kvalificerade räddningar i första halvlek och höll kvar sitt lag i matchen.

Halmia gör ett dubbelbyte i paus när Irene och Wendela ersätter Lina och en skadad Antonia. Direkt reducerar man sedan Jessica Jingblad skickar in 1-2 från högerläge i straffområdet. Inhoppet från Irene gör skillnad i det fysiska spelet och Halmia får lite mer att säga till om på mittfältet. Tyvärr blir det lite uddlöst framåt, mycket med tanke på att uppspelen är av för dålig kvalité. I den 73e minuten punkteras matchen när gästernas #9 sätter 1-3 och säkrar tre poäng till Borlänge denna afton.

Halmias andra halvlek är klart bättre än den första, men det skapas för lite målchanser och kvalitén på passningsspelet är på tok för dåligt. Ofta resulterar det i kontringar istället för målchanser framåt.

Länkar:
Hallandsposten
Damfotboll.com

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam