Inför IS Halmia Dam - Kvarnsvedens IK

Halmia spelar på lördag årets andra hemmamatch som elitlag.

Kvarnsveden från Borlänge, Dalarna står för motståndet.
- Det är åter ett bra lag vi möter som är med bland topptipsen. Vi kommer att möta ett fysiskt starkt lag som har några spelare som vi behöver se upp med, säger Håkan Magnusson.
Halmia kommer till spel utan Emma Krantz som är fortsatt fotledsskadad men med tanke på andra spelares prestationer i matchen mot QBIK så är Magnusson inte orolig.
- Det är klart att vi saknar en spelare som Krantz men jag är oerhört nöjd med Kattis Nilssons och Lina Albinssons prestationer förra veckan. Sedan är Irene Isaksson också tillbaka så vi har en angenäm uppgift att ta ut en startelva.

Halmias damer har fått tuffast tänkbara öppning på serien där idel toppfavoriterna stått på programmet och Kvarnsveden blev i fjol femma i serien och har i år inlett med två segrar.
- Vi vet hur Kvarnsveden spelar men kommer att fokusera på vår egen prestation. Vi vet att vi är ett bra lag som hör hemma här, säger Magnusson.

Matchen spelas lördag kl 13.00 på Örjans Vall. Har ni inte möjlighet att ta er dit så kan ni följa den via fotbollsförbundets livescore, se länk nedan.

LivescoreHalmia Dams U-lag vann den tidiga toppmatchen mot Åsa IF med 4-3 (1-2). Matchen spelades på Sannarp och det var två bra division 2-lag som gjorde upp i en bra match. Åsa inledde matchen bäst och hade också ledningen med 2-0 efter en kvart. Hemmalaget jobbade sig emellertid in i matchen. Notoriske målskytten Cornelia Eriksson fick chansen i straffområdet med några minuter kvar att spela och i de lägena missar sällan Cornelia en chans. Övriga mål gjordes av Julia Carlsson, Ebba Hed och Malin Schibli.
- Det var en riktigt bra match från båda håll och jag är såklart jättenöjd med tjejernas insats och att vi vann, säger tränare Mattias Hed efter matchen.

Fakta från matchen:
Hörnor: 6-2
Skott på mål: 8-3
Straffar: 0-1

Etiketter: dam