QBIK - IS Halmia Dam 0-0

Anna Eckert spikade igen och ordnade Halmias första poäng. Anna Eckert spikade igen och ordnade Halmias första poäng.

Så kom den till slut, årets första poäng i Elitettan.

I en av säsongens närmsta (?) bortamatcher så kom den efterlängtade poängen. Halmia har spelat bra i dem två första omgångarna men fått ge sig mot meriterat motstånd. Idag besökte man Karlstad och QBIK, matchen spelades på Tingvalla IP, en plan som för övrigt herrarna spelade på förra säsongen.

Både Irene Isaksson och Emma Krantz saknades pga skador, ett inte helt optimalt upplägg med båda centrala mittfältarna borta. Men ersättande Lina Albinsson och Katarina Nilsson gjorde ett aldelels utmärkt jobb matchen igenom.

Resultatet får ses som rättvist då Halmia iofs inte skapade jätte mycket framåt, men var dessto bättre defensivt, inte minst målvakt Anna Eckert som gjorde flera kvalificerade räddningar. Första halvlek är bra sett ut Halmias synvinkel, kanske att man tappar lite i andra halvlek men ändå klart godkänt.

Håkan Magnusson hälsar från spelarbussen;
- Jag har en pluton med krigare i denna truppen som kämpar för varje centimeter på plan.

Även U-laget var i farten under lördagen.
Halmias U-lag vann med 3-2 mot Astrio på bortaplan sedan Matilde Abrahamsson gjort 3-2 i den 91a minuten. Som det ser ut nu så har vi de två bästa damlagen i Halmstad, det är en minst sagt bred och kapabel trupp vi förfogar över. Bådar gott inför framtiden.

Länkar
QBIK's hemsida
Hallandsposten
Damfotboll.com
Sveriges Radio Värmland

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam