IS Halmia Herr - Örgryte IS 0-3 (0-0)

Wilhelm Ingves i duell med Örgryteback. Foto Guy Palm Wilhelm Ingves i duell med Örgryteback. Foto Guy Palm

Det som såg så lovande ut slutade med en alldeles för stor förlust.

Förutsättningarna var optimala för en fantastiskt fotbollseftermiddag på Örjans Vall. Sommarvärme och strålande solsken i kombination med hemmapremiär och möte med anrika Örgryte IS.

Hemmalaget startade matchen i ett rafflande tempo, redan i matchens första minut skapar man ett bra läge när Ferman serverar Ingves som skjuter på en täckande försvarare. Innan kvarten är spelade har båda lagen skapat ytterligare chanser att spräcka nollan, närmst är Ingves när han bryter in från högerkanten, trots bra skottläge väljer han att passa och chansen rinner ut i sanden. Båda lagen spelar fin fotboll och underhållsvärdet är högt. Ca 20 minuter in i matchen så ökar det fysiska spelet, detta leder till att Halmia vinner mittfältskriget och pressar tillbaka Örgryte gång på gång. Flera gånger är det nära att hemmalaget tar ledningen men bollen vill inte hela vägen in, Örgryte å sin sida får lägga sig på kontring och har stora problem att stå emot Halmiapressen. Halvlekens sista minutrar får bortalaget lite andrum då man faktiskt har bollen på Halmias planhalva en hel del, utan att skapa några direkta farligheter iofs.

Pausvila 0-0 alltså, speglar egentligen inte matchen alls. Båda lagen bjöd upp till dans och Halmia rullade stundtals ut gästerna från Göteborg. Men så är det den där lilla detaljen med att göra mål....

Andra halvlek inleds med ännu en Halmiachans, Kamal tar avslut från vänsterläge efter väggspel med Sjögren. Tyvärr går skottet strax över ribban. Det är också Kamal som får nästa läge i matchen, med sju minuter spelade så avancerar hemmalaget, Kamal tråcklar sig runt och från liten yta får iväg vänstersläggan, synd för honom och Halmia att ett Örgryteben hann emellan precis i sista sekund.
Sen kommer det som inte får hända, hemmalaget slarvar i defensiven och Örgryte får skottläge, Käck räddar bollen i ribban och returen kan ganska ostört nickas i mål utav gästernas Johan Hedman. 0-1.
Jobbigt läge matchen minst sagt, Halmia har varit det spelförande laget men ändå inte fått utdelning, istället är det alltså bortalaget som får matchens så viktiga första mål. Som om inte detta var nog så får Sjögren skadekänning och måste bytas ut, Robin som fram tills dess var matchens spelare och låg bakom det mesta i anfallsväg för Halmia. Örgryte fick nytt bränsle utav målet och uppträder nu som ett helt nytt lag, springer och sliter medans Halmia börjar se uppgivna och trötta ut. Mentalt jobbigt att få det baklängesmålet emot sig efter så många egna chanser. Spiken i kistan kommer i matchens 74e minut när bortalaget gör 0-2. Örgryte spelade sig fram på vänsterkanten och med ett inspel mot straffpunkten kan lagkaptenen skjuta in tvåan, bollen rinner igenom samtliga spelare och kvar står alltså gästernas lagkapten Jakob Lindström och får all tid i världen från straffområdsgränsen att placera in bollen bakom en chanslös Käck. Halmia gör ett sista försök och går ner på en trebackslinje samt byter in lite pigga ben i Vigan men istället för en reducering så ramlar trean in bakom Halmias målvakt, än en gång är det via kanten som man hittar in till Halmiabekantingen Stellan Carlsson som enkelt bredsidar in 0-3. Resten av matchen blir hackig med byten och utan något ordnat spel.

Gästerna Örgryte reser hem till Göteborg med tre poäng i bagaget, tre poäng som i halvtid låg redo att lastas in i Peter Lindaus bil.....

Fotbollen är i mångt och mycket ganska enkel, det går ut på att göra fler mål än motståndaren. Ett styrkebesked att rulla ut seriefavoriten i första halvlek, men värt nada i poäng, tyvärr.

Fakta:
Publik: 828
Halva potten: Vinstlott #17, drygt 2 000 kr

Länkar:
ÖIS hemsida
Hallandsposten
GöteborgsPosten
Halmias Svenska Fans
Örgrytes Svenska Fans
Matchrapporteringen på Everysport

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr