Inför hemmapremiären herr del 5, sista delen - Per Gulda

Per Gulda, ett offensivt vapen på Halmias vänsterkant. Per Gulda, ett offensivt vapen på Halmias vänsterkant.

Per Gulda, en ytterback som redan sin första säsong visade att vänsterbacksplatsen tillhör honom. Med sitt offensiva spel och sin snabbhet är han ett ständigt hot för motståndarna men även väldigt svårpasserad i defensiven.


Idag möter ni Örgryte IS, en av favoriterna till att ta hem serien. Hur är känslorna inför denna match?
- Känslorna är bra, vi har fått med oss bra resultat tidigare i år mot lag från de högre divisionerna! Med det sagt, vi vet vad som väntar oss, och Örgryte är som sagt en av favoriterna till att vinna div1södra så det ska bli skönt att kunna gå ut och spela vårt spel och visa att vi ska vara med i toppen även i år.

Ni var på träningsläger i Turkiet även detta år. Berätta lite om upplägget i Turkiet för dem som inte var med. Hur och vad tränade ni? Hur var vädret?
- Träningsläger i Turkiet är så mycket mer än bara fotboll. Man umgås 24/7 så man lär känna alla på ett sätt man troligen inte hade gjort här hemma (man har inget val än att lyssna när vissa sätter igång). Sen på köpet får man bra mat, värme och poolhäng. Vi tränade 2 gånger om dagen på gräs vilket gjorde att glädjen var på topp, grästräning + 20-25 grader = glädje! Det blir att man finslipar på allt vi har jobbat på under försäsongen, går igenom hur vi ska spela, (presspelet, offensivt, defensivt & fasta situationer) vilket är skönt att kunna göra i 20 graders värme istället för i ett kallt Sverige. Sedan blev det såklart mycket spel, kvadde och småtävlingar. Vädret var kanon, det vet alla som följer oss på Instagram, Facebook eller Twitter: Halmiaherr

Det ryktas om att Örgryte har ca 500 supportrar med sig från Göteborg. Är det något som gör er i laget ännu mer motiverade att köra över Örgryte här på Örjans Vall och verkligen bevisa att detta är er hemmaborg?
- Det är alltid kul med mycket publik. Hoppas det kommer ännu fler Halmianer så ska vi vinna både på plan och läktaren och visa som förra året att man inte kommer till Örjans Vall och tror man ska få några gratispoäng med sig härifrån.

Du är inne på din tredje säsong i IS Halmia. Vad tror du om årets upplaga av IS Halmia? Vad kommer halmstadpubliken att bjudas på denna säsong?
- Jag tror det kommer gå bra för oss, vi har kvar den största stommen av laget och har plockat in några spännande spelare. De kommer att bjudas på bra passningspel, offensivfotboll och förhoppningsvis många mål.

Sista träningen innan matchen gjordes igår. Hur kändes träningen och vad gick ni igenom?
- Det kändes bra, vi körde lite lättare träning där vi gick igenom olika kombinationer. De som ville, finslipade på sina frisparkar, passningar och-eller mottagningar.

Vem i truppen skulle klara sig längst i det klassiska tv-programmet Robinson? Motivera.
- Jag tror att Andreas Wrele hade klarat sig längst. Han pratar ofta om hur han kan fixa allting från ingenting. Tävlingsmänniska som inte tål att förlora!

Vem i laget skulle du helst dela fängelsecell med? Motivera.
- Utan tvekan Jonas Österberg. Muskler skrämmer andra och sen är han oerhört rolig och klok, man har aldrig en tråkig stund med Osten!

Vem har lagets skarpaste hjärna? Motivera.
- Johan Mangfors. Quiz-kungen, han är snabb i tanken när det gäller det mesta. Men han ska vara glad att Almqvist inte är kvar i laget, där hade det blivit jobbigt att välja en utav dom..

Etiketter: herr