Inför IS Halmia Herr - Örgryte IS

Jonas Käck tillbaka efter sjukdom. Jonas Käck tillbaka efter sjukdom.

Äntligen hemmapremiär, och för motståndet står Örgryte IS.

Dan före dan, så känns det inför en av säsongens höjdpunkter på förhand. Örgryte, med stora traditioner och hängiven publik beger sig söderut mot Halmstad. Förhoppningen bland dem blå-röda är att sejouren i Div1 bara blir ettårig, man vill genast tillbaka till Superettan som man åkte ur förra säsongen. Örgryte besegrade Skövde på hemmaplan i premiären med 1-0, detta inför 2 543 åskådare. Dessvärre drabbades man av en otäck skada på kaptenen och anfallaren George Mourad. Hjärnskakning samt skada på ledband och korsband innebär 10-12 veckors rehabilitering. I Örgryte finns bland annat Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson, båda provspelade med Halmia under våren.

Halmia kan mönstra starkaste laget, det innebär att både Johan Mangfors och Robin Sjögren är spelklara efter lite småskador. Jonas Käck har frisknat till igen och väntas vakta målet imorgon.

Det ryktas om nästan 500 ÖIS-supporters till Örjans Vall på lördagen, vi hoppas att uppslutningen från Halmstadborna blir minst lika stor.

Ni som inte kan närvara på plats har två alternativ, antingen följer ni matchen i rapporteringen på Everysport i länken nedan, eller så kollar ni på den livesända matchen via LG Sports, se länk nedan.

Länkar:

Örgrytes hemsida
Rapporteringen från Everysport
Halmias Svenska Fans
LG Sports Webtv

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr