Inför hemmapremiären herr del 4 - Niclas Taube

Niclas Taube, mycket viktig pjäs på det centrala mittfältet. Niclas Taube, mycket viktig pjäs på det centrala mittfältet.

Niclas Taube, stark innermittfältare med bra genombrottskraft och ett väldigt driv i steget. Stora lungor kombinerat med fina fötter gör honom till ett hot för alla lag som möter IS Halmia denna säsong.

Premiären avklarad förra veckan och nu väntar Örgryte IS. Hur är känslorna inför denna match?
- Det känns riktigt bra, tror vi kommer göra en bra match som vi brukar göra mot bra lag. Är inte helt nöjd med en poäng mot Oskarshamn så det är dags att ta första segern nu och att min pappa är ÖISare sedan långt tillbaka gör det lite extra roligt att möta ÖIS.

Du är en av dem i laget som varit längst i IS Halmia . Hur kom det sig att du skrev på för det röd-vita laget?
- Ja, det är bara Ervin som varit här längre. Var ju anfallare på den tiden och trodde väl jag skulle ösa in mål med den fotbollen Halmia spelade! Jag ville även flytta hemifrån och det kunde vara roligt med ett nytt äventyr. Sen har jag trivts bra i både Halmstad och i Halmia men även så tycker jag det är väldigt utvecklande att spela fotboll så som Peter Lindau vill spela, en utbildning som nog är svår att få på denna nivån i Sverige, så därför har man blivit kvar så länge som man har.

Ni gjorde er första säsong i div 1 förra året och slutade på en hedrande fjärdeplats. Vad tar du samt laget med sig från förra säsongen in i årets seriespel?
- Att vi kan matcha alla lagen om vi får vara friska och spela med en stark startelva. Hade vi haft lite färre skador och sjukdomar förra året hade vi mycket väl kunnat sluta högre i tabellen vilket gör att man vet att om rätt flyt infinner sig kan det bli riktigt bra och att även om man tappar poäng i några matcher så kan man komma tillbaka igen för serien är jämn och alla lag kommer tappa oväntade poäng.

Förra året spelade ni in 26poäng på hemmaplan och hade slutat tvåa i serien om man bara räknat poäng tagna på hemmaplan. Vad gör er så svårslagna på Örjans Vall?
- Jasså, det hade jag ingen aning om! Det sitter nog i huvudet skulle jag tro. Vi känner väl oss tryggare i vårt spel här hemma och att Örjans Valls plan är så stor passar nog oss mer än motståndarna.

Vad har du för personliga mål med denna säsong? Beskriv dem.
- Oj, det är nog en del. Jag tycker jag förändrats mycket som spelare från hur jag var tidigare till hur jag är idag, så jag skulle vilja bli bättre på det jag var bra på förr t.ex. snabbheten och att ta mig förbi spelare men samtidigt behålla det jag utvecklat nu på senare tid som t.ex. tekniken. Sen hoppas jag att jag får vara skadefri i år och bli kvitt några skavanker man gått runt med hela försäsongen. Utöver det så vill jag bli jämnare från match till match och ta mig framåt oftare så jag kan bidra med fler mål.

Vem i truppen skulle klara sig längst i det klassiska tv-programmet Robinson? Motivera.
- Här måste jag ju svara mig själv. Jag gillar sånt där med att överleva i naturen och sånt. Hade jag inte spelat fotboll hade jag nog bestigit berg eller hållit till mycket i naturen. Har nog sett dom flesta avsnitten med Bear Grylls och Man vs the Wild för dom som vet vad det är. Men sen blir man väl utröstad direkt istället, det är svårt att veta.

Vem i laget skulle du helst dela fängelsecell med? Motivera.
- Får bli Sebastian Crona. Han är så svag att han skulle aldrig kunna få för sig nått, så där hade man fått styra o ställa utan problem.

Vem har lagets skarpaste hjärna? Motivera.
- Eftersom jag redan svarat mig själv en gång får det bli Mårten Andersson eller Johan Mangfors denna gången. Dom är ganska olika som personer men skulle man göra någon undersökning hade det nog blivit någon av dom tror jag.

Etiketter: herr