Inför hemmapremiären herr del 2 - Jonas Käck

Jonas Käck, en av seriens absolut vassaste målvakter. Missade premiären men är nu redo för hetluften igen. Jonas Käck, en av seriens absolut vassaste målvakter. Missade premiären men är nu redo för hetluften igen.

Målvakten Jonas Käck är en av dem spelarnas som längst varit i klubben, han har växt fram till en av seriens bästa målvakter och är lika duktig med fötterna som med händerna. Jonas blir mycket viktig i matchen mot Örgryte på lördag, och även i Halmias jakt på en topplacering i årets upplaga av div 1 södra.

Du fick halva säsongen förstörd av en otäck sjukdom men är nu tillbaka. Hur känns det att vara tillbaka?
- Det är väldigt skönt att vara tillbaka i träning och matchning, hösten var väldigt jobbig för det första  att vara sjuk en så lång period och för det andra att stå vid sidan och titta på när serien avgjordes.  Det var väldigt tråkigt att missa premiären just pga sjukdom i lördags, så nu är jag mer taggad än någonsin.

Många spekulerar i att årets serie är tuffare än någonsin. Hur tror du säsongen kommer se ut för IS Halmia?
- Jag har inte så stor koll på dom andra lagen mer än att man läser om de nya spelarna som ramlar in i de olika lagen. Får vi igång vårat eget spel och framförallt sista tredjedelen så kan det bli ett roligt år. Men det kommer bli många jämna och tuffa matcher så det gäller att vi får vara skadefria och ha en del tur i matcherna.

Du är en målvakt som väldigt hög klass enligt många. Vad är dina styrkor som målvakt samt vad behöver du bli bättre på?
- Jag är hyfsad 1 mot 1 och har helt okej fötter. Det jag behöver förbättra är allting, man kan alltid bli bättre. Just nu jobbar jag mycket med att bli mer offensiv i mitt spel. Stå längre upp i banan och läsa av spelet bättre.

Det blir din första match för året när den klassiska klubben Örgryte kommer på besök. Vad tror du om den matchen? Vad kommer Halmstadpubliken att bjudas på?
- Det är nu på lördag den riktiga premiären är, nu när jag är med. Jag tror matchen kommer vara väldigt öppen då ÖIS spelar offensivt och flyttar fram många spelar i boxen, det borde öppna upp ytor för oss och det ska vi utnyttja. Tror Halmstadpubliken kommer få se en anfallsglad fotboll med två väldigt skickliga fotbollslag.

Ni valde att åka på träningsläger till Turkiet även detta år. Vad var det bästa med träningslägret?
- Det bästa med träningsläger är att man får lära känna varandra även utanför planen. Dom nya killarna ska välkomnas och får göra en del uppdrag samt att få springa ut på gräsplanen och i 25 grader i slutet av Mars är väldigt skönt. Även om man filar på spelsystem och taktiken så håller jag sammanhållningen och det sociala högre på träningsläger. Med en stark grupp vinner man mycket.

Vem i truppen skulle klara sig bäst i det klassiska tv-programmet Robinson? Motivera.
- Oj, tror faktiskt ingen skulle klara sig speciellt bra. Möjligtvis Wilhelm Ingves. Ett finskt lejon som bör vara bra på att hantera kniven. Det får bli han.

Vem i laget skulle du helst dela fängelsecell med? Motivera.
- Jonas Österberg. En kompanjon som är stor och stark kan vara bra att ha i ett fängelse. Tar han av sig tröjan så backar dom andra fångarna.

Vem har lagets skarpaste hjärna? Motivera.
- Johan Mangfors. Han har vunnit ett antal frågesporter, har alltid alla rätt på Quizen på Mårtensson och har koll på det mesta. Allt från film till ridsport.

Etiketter: herr