Oskarshamns AIK - IS Halmia Herr 2-2 (1-1)

Wilhelm Ingves fick förtroendet på topp från start, och gjorde 0-1 redan efter fem minuter. Wilhelm Ingves fick förtroendet på topp från start, och gjorde 0-1 redan efter fem minuter.

Halmia knep en poäng med matchens sista spark.

Halmia började matchen bäst, som spelades inför storpublik på knappa 1000 personer. Det dröjde inte mer än 5 minuter innan bortalaget tog ledningen med 0-1 genom Wilhelm Ingves. Halmia dominerade första kvarten kraftigt, sedan tog sig hemmalaget in  matchen mer och mer. Oskarshamn kvitterar i den 25e minuten och får sedan ny luft under vingarna och skapade ett par halvchanser innan halvtid som slutade 1-1.

Drygt 10 minuter in i andra halvlek så vinner duktige Anton Agebjörn en nickduell och spelar fram anfallaren Lengnyel som prickar in sitt andra mål för dagen. Resten av matchen är det Halmia som dominerar men utan att skapa speciellt mycket lägen. Oskarshamn faller ner lågt med laget och gör det väldigt svårt att komma igenom för bortalaget. Kvitteringschansen ser ut att rinna ut i sanden när Halmia får hörna i den 93e minuten, en hörna som till slut hamnar hos Kamal inne i straffområdet och 2--2 är ett faktum. Det sista som händer är att Ribic först får gult kort för en stängning, och sedan ytterligare ett gult pga snack, därmed rött kort.

Kamal Mostafa berättar kort om dagens match:
- Jag borde ha gjort minst ett mål till på dem lägena jag har, men jag tycker att vi slarvar i defensiven när dem gör sina mål. Denna matchen borde vi ha vunnit.

Målskyttar:
Ingves
Kamal

Länkar:
Everysport
Barometerns rapportering minut för minut
Barometerns matchrapport
Hallandsposten
Sveriges Radio Kalmar
Oskarshamns hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr