Inför Oskarshamns AIK - IS Halmia Herr *seriepremiär*

Kamal Mostafa, nyckelspelare och van målskytt. Kamal Mostafa, nyckelspelare och van målskytt.

Så var det dags för nästa representationslag att spela seriepremiär, herrarna reser till Oskarshamn för möte med en av årets nykomlingar.

Hemmalaget Oskarshamn anslöt i höstas från div 2 södra götaland sedan man vunnit serien med fem poängs marginal. I laget har man flertalet spelare fostrade i "grannklubben" Kalmar FF, varav en av årets nyckelspelare anslöt därifrån i vintras, nämligen Anton Agebjörn. Sina matcher spelar man på Arena Oskarshamn och där är det konstgräs som gäller.

I Halmia är det positiva tongångar sedan alla spelare lämnat klartecken för spel, därmed kan vi konstatera att bland annat Mangfors och Sjögren återhämtat sig från försäsongens skavanker.
Försäsongsmatcherna har varit både berg och dal, med riktigt bra prestationer mot bland annat Ängelholm och GAIS. Vi kan förvänta oss ett Halmia som har mycket boll och tröttar ut motståndarna ju längre matchen lider, men där vi måste bli bättre på att komma till avslut. Mycket tyder på att Wilhelm Ingves får starta på topp imorgon, ska bli spännande att se vad han kan åtstakomma i sin "rätta" position. Trolig startelva nedan;

                       Käck
Ferman - Egzon - Mangfors - Gulda
   Taube - Crona - Thomasson
      Sjögren - Ingves - Kamal

Bänk; Lukic, Österberg, J. Lindh, Mårten, Wrele, Kristoffer och Ribic

Nu gäller det grabbar. Se till att vara på tårna nu, nykomlingarna brukar alltid sprattla till i början av serien, låt oss hoppas att det iaf dröjer en omgång isåfall. Matchen följer ni live via länken nedan.

Avspark 15.00 på Påskafton.

Länktips:

Oskarshamns inför artikel
Hallandsposten om Kamal och Halmia
Hallandspostens krönika om Div 1 Södra
Liverapportering på Everysport

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr