IS Halmia Dam - Djurgårdens IF FF 1-3 (0-2)

Djurgården åkte hem med en rättvis seger, men Halmia var långt ifrån ofarliga.

Halmia stod upp bra till en början när man skakade Djurgården med att vinna boll högt i planen och bara efter 2-3 minuter hade man haft två avslut mot mål. Bortalaget såg inledningsvis lite bekymrade ut. Halmia fortsätter att skapa lägen och borde tagit ledningen i den 11e minuten när Amanda frispelar Jessica som helt fri avslutar tamt rakt i händerna på målvakten. Bara minuterna senare anfaller hemmalaget igen, Jessica ska bara smeka fram passningen till Amanda som är på väg igenom. Tyvärr slarvar man i avgörande passen och gästerna kan gå på kontring. Vi högerkanten tar man sig runt Alicia och hittar in med en boll till en framrusande anfallare som enkelt stöter in 0-1 från nära håll. Slarvigt och onödigt är känslan efter det missade anfallet som startade kontringen.

Efter ledningsmålet tar gästerna över initiativet och har bud på att utöka flera gånger inom en kvart. Gång på gång tar man sig runt på högerkanten och skapar farligheter, man har även ett fint instick som Anna kommer ut lite fel på och får se sig rundad, tack och lov för Halmia så kommer Djurgårdspelaren ur vinkel och misslyckas med avslutet. Amanda har ett strax innan ett hyfsat läge men slarvar i avgörande skede och avslutet rinner ut i sanden. I den 42a minuten får Djurgården en av många hörnor i första halvlek, en bra slagen hörna resulterar i 0-2 sedan gästernas Mikaela Utas nickat bollen i mål vid bortre stolpen. Halmia är nära att reducera bara minuten efter målet men målvakten gör en bra räddning och halvleken slutar därmed 0-2.

Andra halvlek inleds med ett bra Djurgårdsskott som Anna räddar får sträcka ut ordentligt på innan bollen rensas undan av hemmaförsvarare. Så i den 52a minuten så händer det, Halmia får en frispark på offensiv planhalva, Alicia stegar upp och får till ett bra tillslag på inlägget. Vid bortre stolpen kommer Jessica springandes och nickar in reduceringen till 1-2 otagbart för målvakten. Nu lever matchen igen, eller ja, iallafall i två minuter. Längre dröjer det inte innan Djurgården utökar till 1-3, gästernas Stenius skjuter ett skott utifrån som ändrar riktning på Antonia och Anna i målet är utan chans. Typiskt men någon vis man sa en gång att man aldrig är så sårbar som direkt efter ett eget mål....

Vi ska vara ärliga och säga att Halmia var aldrig riktigt nära att komma in i matcher igen efter senaste målet, det är Djurgården som utnyttjar ett stundtals slarvigt Halmia och gästerna känns betydligt tryggare i sitt passningsspel. Djurgården har flera halvchanser att utöka sin ledning men avsluten går strax över eller räddas av Anna i hemmamålet. Anna som förövrigt gör två kanonräddningar på tilläggstid när hemmalaget inte är på tårna. Amanda har även ett bra läge där hon dribblar sig igenom och avlossar bössan, tyvärr strax över.

För att sammanfatta så kan man välja att se matchen på flera sätt. Ja Halmia slarvade en del och såg inte riktigt ut att vara på tårna i avgörande lägen. Nerver kanske? Eller så möter vi idag bara ett bättre lag som utnyttjar sina chanser och får hemmalaget att bli stressade. Hur som haver, vi ska vara klara med att Djurgården med största sannolikhet kommer att tillhöra toppen av serien. Vår målsättning är i första hand att klara oss kvar, och jag är övertygad om att vi kommer att plocka en del poäng i takt med att vi kommer in i tempot och anpassar oss till den högre nivån.

Nästa match för damerna är borta mot Sunnanå på annandag påsk.

Övrig info:
Publik 330
Halva potten vanns av lott 190, drygt 1000 kr till vinnaren

Media skriver såhär om matchen;
Hallandsposten
Djurgårdens hemsida
Sveriges Radio Halland

Etiketter: dam