Inför dampremiären del 4 - Alicia Svensson

Alicia Svensson Alicia Svensson

Alicia Svensson, vänsterback i IS Halmias damlag som brukar dominera sin kant, även en känslig vänsterfot som utnyttjas till max på fasta situationer.

Premiären är bara ett stenkast bort, hur går tankarna inför premiärmatchen i Elitettan?
De är mycket förväntansfulla och lördagens match är efterlängtad. Det är verkligen nära nu vilket känns otroligt bra, men även lite pirrigt precis som det ska vara.

IS Halmia kliver in som nykomlingar i Elitettan, vilka förväntningar har du på årets säsong?
Förväntar mig samma vilja som förra årets guldsäsong, samma moral, och om möjligt ännu tuffare inställning. Utöver det en insats varje match där vi ger vårt allra yttersta och kämpar för varandra hela vägen. Hoppas även på att vi ska uppleva mycket gläjde, och bjuda den förhoppningsvis stora publiken på en rolig fotboll. Det kommer utan tvekan bli en tuffare säsong i år med ett högre tempo som jag hoppas vi anpassar oss snabbt till.

Denna säsong kommer ni spela alla era hemmamatcher på Örjans Vall. Hur känns det?
Det känns bra, vi gjorde några av våra allra bästa insatser på Örjan förra året vilket känns spännande inför våra matcher där i år. Bra förutsättningar- fin matta och större publikmöjligheter. Halmstads bästa damlag ska spela på den största arenan.

Avancemang till Elitettan kommer innebära många långa bortamatcher, hur tror du det kommer påverka er spelare?
Vi kommer snitta 100 mil per bortamatch vilket kommer ta väldigt mycket tid och energi från både spelare, tränare osv. Det kommer bli tufft. Det gäller att vi har en fortsatt bra laganda och att vi accepterar att det bara är så långt till matcherna.

Vad är dina styrkor som spelare och vad skulle du vilja bli ännu bättre på?
Jag har en stark vilja & är ganska envis, med en bra fysik. Vänsterdojjan är inte så dum i passningssituationer heller. Behöver förbättra bl.a. min snabbhet och våga ännu mer offensivt. Annars vill jag gärna utveckla det mesta!

Vem är bästa kocken i laget? Motivera
Tilda är en jävel på morotskaka har jag hört.

Vem i laget tror du hade klarat sig bäst i tv-programmet idol? Motivera.
Emma Harrysson skulle utan tvekan kunna vara med i vilket humorprogram som helst, hon kan göra vem som helst glad ocg få personer att skratta på de allra gråaste dagarna. Så väljer henne till ett humorprogram istället.

Vem i truppen skulle överleva längst på en öde ö? Motivera.
Det får nog bli en åternominering, Antonia. Kan man av endast en bild på en VOLVO BM traktor se att det är en årsmodell -83, klarar man precis vad som helst i utmarkerna.

Etiketter: dam