Inför dampremiären del 3 - Amanda Johnsson-Haahr

Amanda Johnsson-Haahr Amanda Johnsson-Haahr

Amanda Johnsson Haahr, en offensiv kraft som gärna använder fart och dribblingar för att slå sina motståndare, även en pålitlig målskytt:

Nytt år, ny säsong i IS Halmia, hur känns det inför premiären?
Det känns både kul och spännande. Det är detta man väntat på sedan vinsten i kvalet i höstas och det är
det här vi har jobbat hårt för i 4 månader. Det är svårt att uttala sig om hur matchen kommer att se ut då det är svårt att veta exakt var nivån ligger på de andra lagen när man kommer som nykomling, men vi har som sagt jobbat hårt på försäsongen och det kommer förhoppningsvis löna sig genom en bra prestation i premiären. Vi har gjort vad vi kan och förhoppningvis är det nu helt upp till oss själva vad som kommer stå på resultattavlan när slutsignalen går.

Ni var på träningsläger i Turkiet, vad var det bästa med resan?
Det är svårt att säga vad som var det bästa med resan. Det var ett väldigt lyckat träningsläger där det inte finns något att klaga på. Vi hade bra mat, bra planer och framför allt hade vi tur med vädret. Det är extra skönt med vårt lag, trots mycket sol och bad så är ALLA fullt fokuserade och laddade på varje träning.

Vilken egenskap har du lagt störst fokus på att förbättra som fotbollsspelare under försäsongen? Motivera varför just denna egenskap är prioriterad.
I klubben har jag lagt mest fokus på att ställa om och vara en större del av försvarsspelet än vad jag var förra året. Detta för att vi i år möter bättre lag där yttermittfältarna enligt vår spelstil behöver ta ett större ansvar defensivt. På träningar i skolan har jag lagt mer fokus vid tekniska bitar som mina avslut. Framför allt för att bli säkrare då chanserna i år lär bli färre.

Vad gör du när du inte tränar/spelar fotboll?
Hmm... Utanför fotbollen går jag i skolan på gymnasiet och mer än så har jag inte tid med , ha ha.

Denna säsong spelar ni alla era hemmamatcher på Örjans Vall, hur känns det?
Det känns kul! Det är alltid kul att spela på bättre planer, och match på Örjan har alltid varit en extra boost för oss.

Vem är bästa kocken i laget? Motivera.
Svårt att veta när matlådorna består av kvarg och frukt, haha.

Vem i laget tror du hade klarat sig bäst i tv-programmet idol? Motivera.
Måste nog säga Jessica där. Henne man hör mest vid uppladdning i omklädningsrummet.

Vem i truppen skulle överleva längst på en öde ö? Motivera.
Väljer helt klart Emma Harrysson, för uppvisandet av kreativitet under inkilningen i Turkiet.

Etiketter: dam