Inför dampremiären del 1 - Håkan Magnusson

Huvudtränare Håkan Magnusson Huvudtränare Håkan Magnusson

Håkan Magnusson, huvudtränare för IS Halmias damlag är först ut i vår nedräkning till damernas premiär i Elitettan. Fram till och med fredag kommer det publiceras en rad intervjuer som ska höja förväntningarna och spänningen inför premiärmatchen som spelas lördagen de 12/4 på Örjans Vall.

Snart dags för premiär mot Djurgårdens IF FF, hur går tankarna?
- Vi har förberett oss bra både fysiskt, mentalt och taktiskt. Lägret i Turkiet var en viktig faktor för att hitta ny energi i gruppen och sedan har vi spelat många tuffa matcher under vintern. Jag var uppe och såg Djurgården när de mötte Hammarby i deras genrep och vi har stor respekt för dem men vi känner också att vi har en bra chans att störa dem.

Hur har försäsongen sett ut för dem som inte följt den? Nöjd med spelet?
- Som jag sade innan så har vi matcher mot fyra allsvenska lag (Jitex, Kristianstad, Vittsjö och Rosengård). De matcherna har varit ovärderliga för oss. Spelmässigt har det sett ut ungefär som i fjol; ömsom vin och ömsom vatten. Det som varit bra är att vi matchat väldigt mycket folk under vintern och jag tror vi använt uppemot 25 spelaren i A-laget. Jag är nöjd med kvaliteten på motståndet vi haft i vintern men spelmässigt vet jag att vi kommer att bli bättre. En orsak till att jag tror att det kommer att bli bättre är att vi haft en oerhört tuff träningsvilja. Fram till idag har vi 63 träningar och elva matcher. Det tar tid att vänja sig vid det och så småningom kommer spelarna känna sig lättare.

Ni var i Turkiet på träningsläger, vad var det huvudsakliga syftet med träningslägret?
- Lägret i Turkiet hade flera syften. Det absolut viktigaste var att jobba med vårt offensiva spel och detaljer i det. Sedan jobbade vi också lite med fasta situationer, vilket är behagligare i 25 gradig värme än i minusgrader och blåst. Ett annat syfte med lägret var att få i hop en grupp människor som ska prestera tillsammans under en säsong. Kollektivet var en av våra styrkor i fjol och det kommer det att bli i år också.

Vad har du för förväntningar inför om kommande säsong?
- Mina förväntningar på säsongen är att vi ska klara oss kvar i Elitettan. Jag har också en förhoppning att vi kan utveckla våra unga, lovande talanger mellan 15 och 19 år att prestera på elitnivå. En annan förhoppning är att publiken kommer till Örjans Vall för att stötta oss.

Vem blir årets genombrott i IS Halmia?
- Jag tror att nyförvärvet från Stattena kan bli en publikfavorit men hon är redan etablerad så det blir mera en ny bekantskap. Vi har många att välja bland. Ebba Hed är född 99 och hon kan bli en trevlig överraskning för alla Halmianer och förhoppningsvis otrevlig för alla andra.

Vem är bästa kocken i laget? Motivera.
- Jag tror att Antonia och Tilda skulle platsa i kocklandslaget. Deras havregrynsgröt lär vara den bästa i Europa.

Vem i laget hade klarat sig bäst i tv-programmet Idol? Motivera.
- Jessica Jingblad utan tvekan. Dock kanske det hade passat bättre i Allsång på Skansen. Hennes tonsäkerhet när det gäller segersånger är föredömlig, med ett fint vibrato och djup i rösten.

Vem i truppen skulle överleva längst på en öde ö? Motivera.
- Det är lättare att säga vem som inte...Amanda Johnsson Haahr hade det lite jobbigt på en överlevnadscamp med skolan så hon hade aldrig klarat sig. Frida Jingblad har lite benskörhet och bryter armen då och då så hon hade fått det svårt. Det blir nog vi ledare eftersom vi har mest underhudsfett. Lite mera att ta av.

Etiketter: dam