IS Halmia Dam - Växjö DFF 2-2 (2-1)

Jessica Jingblad tillbaka efter hjärnskakning. Jessica Jingblad tillbaka efter hjärnskakning.

Skyttedrottningen Jessica Jingblad tillbaka efter hjärnskakning.

Matchen på ett (som vanligt) blåsigt Halmstad Arena IP präglades av fördel av medvind och lagen hade ganska logiskt en varsin halvlek just därför. Halmia startade med ett kompakt försvarsspel och spännande kombinationer i anfallsspelet. Irene Isaksson öppnade målskyttet med ett skott rakt upp i krysset efter en hörna. Gästerna ville dock inte vara sämre utan kvitterade en stund senare, även detta genom ett skott utifrån. Halmia skulle dock gå till pausvila i ledning, detta efter att Tilda Bengtsson serverat Frida Ottosson som ohotat kunde nicka in 2-1.

I andra halvlek blir hemmalaget stressat och tappar många av dem bitar som man gjorde bra i första halvlek, gästerna öste på i medvinden och kunde kvittera med ännu ett långskott. Halmia lyckas inte hitta tillbaka till sitt spel utan fick nöja sig med oavgjort.

Positivt är att hela truppen är friska och tränare Håkan Magnusson lovade att man är redo för premiären av Elitettan kommande lördag. Lördag 15.00 mot Djurgården på Örjans Vall, missa INTE det!

Etiketter: dam