DM, IS Halmia Herr - Vinbergs IF 1-0 (efter förlängning)

Matchens enda målskytt, Kamal Mostafa Matchens enda målskytt, Kamal Mostafa

Halmia vidare i DM, men det var med ett nödrop

Ja söndagens DM-match var sannerligen inget att skriva hem om, möjligtvis för gästerna Vinberg som gjorde det riktigt bra mot ett fantasilöst hemmalag.

Första halvlek kan summeras med att Kamal hade två avslut en bit över, medans Vinberg i halvlekens sista minuter hade halvlekens bästa chans men inte lyckades överlista Käck. Stort bollinnehav till Halmia men man hade förtvivlat svårt att skapa något på sista tredjedelen. Allt som oftast tappar man kantspelet och rör ihop det i mitten på väldigt trång yta.

Andra halvlek bjuder väl inte på något skönspel den heller, men några fler farligheter skapas iaf åt båda hållen. Frantzich är först ut med en nick tätt över. Ferman får skottläge från sin högerkant efter en fin crossboll men skjuter rakt i magen på målvakten. Men det är Vinberg som får matchens bästa läge när man rinner igenom och tvingar Käck till en kanonräddning efter drygt halva andra halvlek. Vigan får ordinarie tids sista chans när han via ett instick chippar bollen strax över ribban.

Således 0-0 efter full tid och förlängning 2 x 15 minuter väntar.

Lagen har i första förlängningskvarten en varsin nick som med lite bättre precision kunde gett resultat, istället är det Kamal som rinner igenom på mitten och avlossar bössan från ca 20 meter, välplacerat och otagbart för målvakten, 1-0. Vinberg kommer inte närmre än ett skott strax över i andra kvarten, och när fd Halmianen Sebastian Möller drar på sig sitt andra gula kort för spelförstörelse så får gästerna det extra tungt. Halmia kan, förvisso utan att skapa något märkvärt framåt, spela av matchen och med visst möda och stort besvär kriga sig förbi andra omgången i årets DM.

Noterbart är att Egzon Maholli och Robin Sjögren fick utgå pga skador, förhoppningsvis av lindrigare art.

Halmia bekräftar ryktet om att man är som bäst mot bättre motstånd, återstå att se om norska Kongsvinger är ett sådant kommande lördag i Norge. Det blir sista testet innan seriepremiären borta mot Oskarshamn på självaste Påskafton.

Etiketter: herr