IS Halmia – Valinge BK 9-2 (3-2)

Valinge reste sig efter Halmias chockstart i söndagens träningsmatch, både kvitterade och tog ledningen, men i andra halvlek visade Halmia varför man spelar i Elitettan i år och vann till slut med hela 9-2.

Halmia inledde matchen på absolut bästa sätt genom ett anfall på vänsterkanten som slutade med en frispark vilken Frida Ottoson tog hand om. Hon fick något av en drömträff och 1 – 0 var ett faktum innan klockan gått sextio sekunder. Detta var en väckarklocka för Valinge som inom fjorton minuter gjorde två mål. Vid båda dessa tillfällen agerade Halmias backlinje passivt och släppte igenom Valingespelare till friläge. I den tjugofemte minuten blev Amanda Johansson-Haar fälld i straffområdet. Fram klev Irene Isaksson som säkert sköt bollen i mål till 2 – 2. I slutet av halvleken kom Frida Jingblad fri på vänsterkanten och 3 – 2 var ett faktum.

I andra halvlek höjde Halmia tempot och Valingespelarna fick mest ägna sig åt att jaga boll. I den femtiofemte minuten ökade Catarina Nilsson på till 4 – 2. Efter en timmes spel gjorde Halmia ett dubbelbyte och ut gick Julia Carlsson och Ebba Hed. De ersätts av Agnes Heindrich och Arbnora Robeli. Amanda Johansson-Haar ökar på målskörden till 5 – 2 i den sextioåttonde minuten. Med dryga kvarten kvar gör Halmia sitt sista byte, ut går Irene Isaksson och in kommer Isabella Jokihao. Hon har inte varit inne länge när hon avslutar en ganska komisk situation genom att göra 6 – 2. Frida Jingblad prickskjuter vänstra stolpen, tar sin egen retur och lyckas med konststycket att träffa högra stolpen varpå Isabella Jokiaho sätter bollen i mål. Efter detta är Valinge ett slaget lag och Isabella Jokiaho gör 7 – 2 innan Amanda Johansson-Haar avslutar matchen med två mål till, varav det ena var på en riktigt läcker lobb över målvakten.

Sammanfattningsvis så visade Halmia styrka mot ett svagare motstånd. Amanda Johansson-Haar visade att hon är ett alternativ att spela i anfallet nu när Jessica Jingblad är skadad, Jessica och Lina Albinsson var förövrigt på matchen och satt tillsammans med de c:a 50-talet åskådare som njöt av både spelet och vädret. Om man skall nämna matchens lirare får det bli Amanda Johansson-Haar som utöver målen skapade stor oreda i Valinges Försvar.

Mål

Halmia: Amanda Johansson-Haar ( 3 ), Isabella Jokiaho ( 2 ), Frida Jingblad, Irene Isaksson, Frida Ottosson, Catarina Nilsson

Valinge:Carolina Larsson, Sara Nilsson.

Halmia ställde upp med detta lag:

Anna Eckert

Julia Carlsson, Tilda Bengtsson, Frida Ottosson, Julia Arvidsson

Frida Jingblad, Irene Isaksson, Emma Krantz, Catarina Nilsson

Amanda Johansson-Haar, Ebba Hed

Avbytare: Isabella Jokihao, Agnes Heindrich, Arbnora Robeli

/ Guy Palm

Etiketter: dam