IS Halmia - Lärje/Angered 4-1 (1-0)

Foto: Guy Palm Foto: Guy Palm

Säker seger i grinig match på ett soligt Halmstad Arena konstgräs.

Det som länge såg händelsefattigt ut kom till att bli en intensiv och rent ut sagt farlig tillställning i andra halvlek.

Hemmalaget saknade fler namnkunniga spelare, Kamal Mostafa, Kristoffer Frantzich, Robin Sjögren och Ola Lindh var alla indisponibla pga skador.

Första halvlek började med ett spelförande Halmia som vi är vana att se dem, spelet skulle dock komma att bölja lite fram och tillbaka under den första halvtimmen. Gästernas provspelande? anfallare Sonny Karlsson (tidigare Utsikten) oroade ett par gånger men övermannades oftast av firma Egzon/Mangfors. Wilhelm Ingves hade ett skott strax utanför efter fint kombinationsspel men annars var det inte många målchanser under första 35 minuterna. Efter första 35 kan man väl säga att det hände betydligt mer. Först är det Ferman och Wrele som testar avslut, det första går strax över och det andra får inte tillräckligt med kraft när bollen är på väg mot bortre krysset utan plockas ner av målvakten. Men så precis innan halvtid smäller det till, Ferman kommer runt på högerkanten och hittar in till Vigan som från nära avstånd stöter in 1-0.

Andra halvlek inleds med ett kanonläge för hemmalaget när Gulda och Ingves hittar in till Vigan i straffområdet, det är trångt i målet och bollen rensas undan på mållinjen. Strax efter tappar domaren kontrollen över matchen och svordomar, påhopp och efterslängningar är mer regel än undantag i närkamperna. Värst är det när Crona däckas av en smocka(?) kvarten in i andra halvlek, då bryter helvetet lös och man frågar sig om det är värt att fortsätta spela överhuvudtaget...
Diskussionerna med domaren fortsätter och ett par gula kort delas ut i hopp om att ta tag i maktpinnen igen. Som tur är kommer 2-0 i den 65e minuten när Taube fullständigt snurrar upp två bortaspelare på sin högerkant (!) och serverar Ferman med en fin passning. Erik drar iväg ett lågt inlägg mot bortre och där kommer nyss inbytte Jonas Österberg framrusande och forcerar in 2-0.

Här dör det värsta kaoset och bortaspelarna väljer att fokusera sin ilska på sina medspelare istället. Lite glädje skulle det dock bli för bortalaget, tre minuter efter Österbergs mål så slappnar Halmia av och låter #9 i Lärje/Angered dribbla sig igenom hela straffområdet och rulla in reduceringen till 2-1 under Käck. Det skulle dock inte dröja speciellt länge innan Halmia svarade med sitt tredje mål för dagen, ett snyggt kombinationsspel på vänsterkanten via Ingves som skarvar till Österberg som i sin tur hittar in till Taube som drar dit 3-1 chanslöst för målvakten. Med bara minuter kvar av matchen räknar Halmia ner och blir stillastående i försvarslinjen, detta är bortalaget nära att utnyttja när man två gånger inom loppet av en minut har två bra lägen. Käck är vaken och boxar undan vid ena tillfället.
Sista ordet skulle dock hemmalaget få, precis som i första halvlek så avslutar man med ett sent mål när Ferman sätter 4-1 på tilläggstid.

Det var aldrig något tvivel om vilket som var det bästa laget på plan, men den här eftermiddagen kunde slutade i katastrof trots allt. Vi ska vara mycket glada att vi klarar oss utan fler skador efter denna matchen, det duger inte att matcherna spårar ur på det viset. Skärpning till alla inblandade!

Halmia ställde upp enligt följande:

Vigan - Ingves - Wrele
Thomasson - Crona - Taube
Gulda - Egzon - Mangfors - Ferman
Käck

Avbytare: J. Lindh, Österberg och Luka

Etiketter: herr