IS Halmia - Lindome GIF 4-2 (2-0)

Nyklippta tvåmålsskytten Wilhelm Ingves. Foto Guy Palm Nyklippta tvåmålsskytten Wilhelm Ingves. Foto Guy Palm

IS Halmia besegrade div2-laget Lindome på Halmstad Arena i eftermiddags, men utan att imponera.

Trots att hemmalaget luftade stora delar av truppen så var det stor Halmiadominans i första halvlek. Bollinnehavet var gigantiskt och gästerna fick jaga och försöka ligga rätt i positionerna för att kunna ställa om och kontra. Efter ca kvarten spelad kommer Wrele runt på vänsterkanten och hittar Ingves snett inåt bakåt, Ingves gör inget misstag utan rullar enkelt in 1-0. Förutom flera farliga kombinationer, mestadels på högerkanten så har hemmalaget lite bekymmer i sista avgörande passen. Crona har en frispark som tippas över till hörna efter halvtimmen spelad. Sebastian skulle dock få revansh när han på ett skott utifrån dundrar in 2-0 i den 40e minuten. Läckert. Strax innan halvtid får en Lindomespelare syna det röda kortet efter en närkamp med just Crona, exakt vad som hände vet vi inte, men domaren bedömde iaf det som grovt och ingen ny utespelare fick sättas in hos gästerna.

Thomasson ersatte Wrele i paus och om bollinnehavet var stort i fösta halvlek så borde det bli spel i Lindomes straffområde under resten av matchen, eller? Nja, det är faktiskt gästerna som skapar den första chansen när Käck tvingas till en bra räddning en bit in i andra halvleken. Sedan haglar bytena och Ferman, Mårten, Luka och Kamal kommer in, ut går Österberg, J. Lindh, O. Lindh och Käck. Kamal snurrar friskt direkt, men det är Lindome som kontrar och via ett inspel från vänster kan styra bollen på mål, dock inte bättre än att Luka reflexräddar. Halmia har svårt att få igång sitt kombinationsspel under en period men vid något enstaka rillfälle rullar man runt bra men sista passen täcks undan av försvare. 3-0 skulle dock komma efter en stund, trollkarlen Kamal snurrar runt på sin vänsterkant och träffar Kristoffer med ett perfekt inlägg, Kristoffer behöver bara stöta in bollen i mål med kroppen.

Det är även Kamal som ligger bakom nästa läge, en crossboll hittar fram till Ingves som blir helt fri med målvakten från högerläge, lite väl het avslutar han dock i målgaveln. Lindome får fortfarande jaga men är farliga i omställningarna, bland annat tvingas Luka till en tvräddning när han räddar ett avslut från bortalaget. Kristoffer byts ut och Vigan kommer in. 4-0 är ett mästerverk från Kamal, han vrickar fram bollen via en genomskärare mellan mittbackarna, Ingves är inte sen med att rinna igenom och helt ensam placerar han enkelt in sitt andra mål för dagen. Sista tio minuterna är dock inte mycket att skriva hem om, slarv i försvaret leder till att Lindome rinner igenom och reducerar till både 4-1 och 4-2. Det andra målet kommer till på grund av oreda i hemmaförsvaret när Mårten tvingas utgå och Crona får droppa ner i backlinjen innan ersättare kommit in.

Positivt är att hela truppen luftas och fick matchträning, negativt är att vi inte kan utnyttja bollinnehav och spelövertag på ett bättre sätt. Hela andra halvlek är vi en man mer, ändå släpper vi till för mycket bakåt och slarvar när vi själva har bollen. Lindome gör det bra, men vi måste prestera betydligt bättre om vi ska vara ett topplag i division 1. Noterbart är att nyförvärvet Mårten Andersson fick gå av efter en trolig sträckning baksida, oklart hur illa.

Ny match nästa helg, samma tid, samma plan. Då mot Lärje/Angered. Alltså lördag 14.00 på Halmstad Arena IP, Konstgräs.

Etiketter: herr