IS Halmia - Lunds BK 0-3 (0-0)

Foto Guy Palm Foto Guy Palm

Gästande Lund besökte ett för dagen kallt och (som vanligt) blåsigt Halmstad Arena IP.

Matchen började i ett ganska högt tempo och innan kvarten var spelad hade Kristoffer Frantzich stött bollen strax utanför bortre stolpen, medans Lund lyckades bränna ett friläge mot Käck samt en nick strax utanför. Därefter gick tempot ner en aning och första halvlek gick inte till historien som den mest välspelade. Med dryga halvtimmen spelad hittade Wrele in med en boll till Kristoffer i djupled, Kristoffer är stark och forcerar fram men får in till insticket mot bortre stolpen. Därefter skaffar sig Lund tre bra lägen att ta ledningen, bland annat genom ett märkligt skott tre meter över mål, från ca två meters avstånd.... Kamal avslutar halvleken med ett skott tätt över ribban.

Andra halvlek hann knappt börja innan Lund nickade in ledningsmålet till gästerna. Minuterna senare är Lund ytterst nära en tvåmålsledning, tur för Halmia att Käck gör en grym räddning. Här gör Halmia sin bästa period i matchen, kombinationsspelet sitter och man kommer runt flera gånger på sin högerkant genom Ferman och inbytte Sjögren. Tyvärr sitter inte den avgörande passningen utan Lund kan enkelt rensa undan. Farligt dock när Taube testar kanonen från långt håll, skottet går tyvärr rakt på målvakten som ändå får bekymmer med att styra undan. Precis när Halmia är som starktast så öppnar man sig bakåt, via en djupledsboll kontrar Lund och rullar behärskat in 0-2 bakom en chanslös Käck. Minuterna senare är det dags igen, på ett inlägg är det dålig kommunikation i Halmiaförsvaret och Gulda får inte bort bollen längre än till närmsta gulklädd, motståndaren tar emot bollen och dunkar in 0-3 vid bortre stolpen. I slutet har Kamal två halvchanser men Halmia kommer inte närmre idag, istället är det nära att resultera i ytterligare ett baklängesmål när gästerna kontrar via sina effektiva djupledsbollar.

Värt att notera är att hårt jobbande Ingves (som kom in i halvtid för Frantzich) fick två armbågar i ansiktet under sina 45 minuter, varav den sista är solklar och missas av domartrion som alla tittar boll.

Startelva och byten:
Kamal - Frantzich (Ingves in 45) - Vigan (Sjögren in ca 60)
               Taube - Wrele - Thomasson
Gulda - Mårten (Egzon in ca 60) - Mangfors - Ferman
                                    Käck

Fick en pratstund med Peter Lindau efter matchen;

Hur upplevdedu matchen idag?
- Stundtals rullar vi boll riktigt bra, men idag har vi stora problem med den sista avgörande passningen, oftast slår vi bollen rakt på en gul. Jag tycker inte heller att vi kommer upp i normal standard på kanterna, något som varit vår styrka tidigare. Vi gör det lite för trångt.

Ny match nästa vecka, samma tid och samma plan. Denna gång mot Lindome Gif. Vi ses då!

Etiketter: herr