Halmia pressade Falkenberg

IS Halmia gjorde en stark insats uppe på Kristineslätt under tisdagseftermiddagen. Trots 4-1 (2-0) till FFF så var det många positiva lovord över rödvitt.

Första halvlek hade Halmia ett ganska klart övertag i bollinnehavet mot nykomlingen i Allsvenskan. Dock var det hemmalaget som inledde målskyttet i den 14e minuten när provspelande Thorleifsson snyggt tog med sig bollen med bröstet och rullade in 1-0. Halmia var inte ofarliga utan skapade några halvchanser utan att hitta in bakom Rydén i FFF-målet. Aningens orättvist var det istället Falkenberg som gjorde 2-0 när Halmiaförsvaret strulade till det i ett brytningsförsök. Precis innan halvtid hade Kamal Mostafa ett rungande skott i ribban som mycket väl kunde letat sig in i nätmaskorna istället.
2-0 kändes inte alls rättvist i halvtid, Halmia spelade fin fotboll men slarvade ibland och hemmalaget var effektiva idag.

Bara minuterna in i andra halvlek så är det Sebastian Cronas tur att träffa trävirket, ett bra tillslag med en märklig bollbana träffar stolpen och oturen grinar gästerna i ansiktet. Istället kontrar Falkenberg in 3-0 strax efteråt och uppförsbacken är brant. Hemmalaget gör mål på så gott som allt, medans Halmia träffar ribba och stolpe samtidigt som vi blivit bestulna på en straff i första halvlek. Halmia repar dock mod och reducerar till 3-1 genom Kamal Mostafa som hittar nätmaskorna vid bortre stolpen med ett skott utifrån. Efter reduceringen byttes en hel del spelare i båda lagen och tempot sjönk betydligt för en stund, Halmia såg dessutom trötta ut och det var inte samma intensitet i press och försvar. Provspelande Halmianen Kristoffer Frantzich hade två bra lägen i slutet men missade, och dessutom borde vi haft ytterligare en straff men domaren vinkade avvärjande. Slutresultatet 4-1 spikades i den 83e minuten genom en kontring på Halmiahörna.

Falkenberg var ruggigt effektiva medans Halmia hade marginalerna emot sig idag, spelmässigt såg det dock väldigt positivt ut. Extra plus till första halvlek och nyförvärven Erik Ferman och Andreas Wrele.

Falkenbergs version av matchen läser du här

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr